EXCLUSIV

O prezentatoare de la noi părăsește celebrul post TV după 20 de ani. Televiziunea la care pleacă, neaşteptată „Vremea se schimbă” EXCLUSIV

Ana Anitoiu 06.01.2022, 19:13
O prezentatoare de la noi părăsește celebrul post TV după 20 de ani. Televiziunea la care pleacă, neaşteptată „Vremea se schimbă” EXCLUSIV

O prezentatoare de la noi părăsește un celebru post TV după 20 de ani. Știrista a făcut anunțul joi, 6 ianuarie, și a precizat că a simțit în ultima zi de lucru la această televiziune aceleași emoții ca cele din prima zi. Ea a dezvăluit pentru Impact.ro ce va face mai departe și care a fost motivul pentru care a hotărât să facă această schimbare.

Ce prezentatoare părăsește o televiziune după 20 de ani

Mai exact, Ramona Solomon a făcut anunțul pe pagina ei de Facebook, fără să precizeze în mesajul publicat pe rețeaua socială ce va face după încheierea colaborării cu Realitatea TV. Știrista a publicat și o serie de fotografii pe care le-a făcut de-a lungul celor două decenii.

„Ca la 20 de ani, după 20 de ani, dar cu aceleași emoții ca-n prima zi. Vă mulțumesc și vă iubesc. Vremea se schimbă, rămâneți pe mâini bune”, a fost anunțul prezentatoarei TV, alături de hashtag-urile „ultima zi”, „pe curând” și „Realitatea TV”.

O prezentatoare de la noi paraseste celebrul post TV dupa 20 de ani. Televiziunea la care pleaca
Raluca Solomon pleaca de la Realitatea TV

Ce va urma pentru prezentatoarea TV. De ce a făcut schimbarea

Ulterior, Ramona Solomon a spus pentru Impact.ro ce va face după încheierea colaborării cu Realitatea și de ce a făcut schimbarea. Știrista va face parte din echipa Etno TV, unde va pleca alături de mai mulți colegi și unde va prezenta o emisiune. Ea a precizat că va rămâne în același registru.

„A venit momentul să facem o schimbare în viaţa noastră şi în carieră. Am primit o propunere pe care am îmbrăţişat-o. (Plec, n.r.) La Etno TV, alături de mai mulţi colegi, nu ştiu dacă au făcut publică treaba asta sau nu. Suntem o echipă, am zis da imediat! Etno, după cum bine ştiţi, tocmai a primit o licenţă generalistă de la CNA, modifica structură, dar treptat!

Eu personal o să rămân în acelaşi registru cu o schimbare uşoară în conţinut. Adică voi avea o emisiune ce se adresează publicului Etno TV. Informaţiile despre vreme vor fi agro-meteo cu mai multe detalii legate de vreme în interesul agricultorilor și al publicului Etno. Am îmbrăţişat rapid această propunere, mi se pare interesantă, e o provocare și îmi place”, a spus Ramona Solomon, pentru Impact.ro.

De asemenea, prezentatoarea TV a spus că avea nevoie de o schimbare după 20 de ani și a precizat că a realizat că în România nu mai reprezintă nimic loialitatea.

„Nu ştiu să spun de ce, dar am trăit pe propria piele acest lucru. Dacă mă uit în general în jurul meu remarc că loialitatea nu mai reprezintă nimic. Am realizat târziu acest lucru, dar nu cred că e prea târziu. Dar sunt într-un moment în care sunt pregătită să răspund unei astfel de provocări. E momentul perfect”, a adăugat Ramona Solomon.

Prezentatoarea TV care părăsește Realitatea, ani dificili la începutul carierei sale. Prin ce a trecut

Pentru Ramona Solomon, începutul carierei în televiziune n-a fost deloc ușor. Prezentatoarea se afla în cel de-al doilea an de facultate atunci când s-a angajat din dorința de a-și asigura un trai decent în studenție. I-a fost greu să se împartă între cursuri și locul de muncă, mai ales în contextul în care a fost nevoită să facă multe drumuri între București și Craiova.

„Am început să lucrez în televiziune din anul II de facultate, când fiecare încerca să mai câștige o pâine ca să-și poată permite luxul de a trăi decent ca student. Îmi amintesc cum încercam să împac prezențele la cursuri cu prezentarea jurnalelor de știri. În ianuarie 2002 am reușit, în urma unei probe, să mă angajez la Realitatea TV.

Am început cu prezentarea știrilor de noapte din hală de la Republica. A fost o perioadă nebună. Dimineața mă urcam în mașină și fugeam în Craiova, iar seara, târziu mă întorceam în București pentru jurnalele de noapte. A fost un an de goană între două orașe, foarte obositor, dar plin de momente memorabile”, a povestit Ramona Solomon, în urmă cu mai bine de zece ani.

Ulterior, în anul 2003, îndrăgita prezentatoare de televiziune Ramona Solomon a început să lucreze ca editor voce și o colaborare pe care a numit-o „fructuoasă” cu The Money Channel, ca prezentator al rubricii Meteo.

„Fuga între montajul Realității și studioul The Money Channel a fost un alt moment pe care nu-l pot uita. Și iată că tot alergând, am reușit să prind 9 ani alături de Realitatea TV și sper să-l prind și pe-al 10-lea și tot pe-atât de-aici încolo, de ce nu? Cum bine a zis Goethe: Pentru orice realizare, primul pas este curajul”, spunea ea în urmă cu mult timp.

Prezentatoarea TV a primit numeroase mesaje atât de la colegii ei din mass media, cât și de la telespectatorii care erau obișnuiți să o vadă pe micile ecrane, la Realitatea TV. Aceștia i-au urat succes în ceea ce va face mai departe. Vezi și ce a făcut Antena 1 pentru a păstra colaborarea cu o prezentatoare TV!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...