O nouă victorie pentru echipa de handbal a României U19. Naţionala, aproape de semifinale la Europenele de la Celje

Andrei Cezar 14.07.2021, 11:10
O nouă victorie pentru echipa de handbal a României U19. Naţionala, aproape de semifinale la Europenele de la Celje

O nouă victorie pentru nationala de tineret a României la Europenele de handabal de la Celje. Elevele lui Horațiu Pașca și Mihaela Evi au învins marți reprezentativa Croației, scor 29-20 și sunt la un pas de calificarea în semifinale.

Naţionala U19 de handbal, aproape de semifinale la Europene, după victoria categorică în fața Croației

Prima repriză a meciului cu Croația s-a desfășurat într-o manieră echilibrată. Înainte de pauză însă, România reușit să se desprindă pe tabelă cu 3 reușite, iar prima parte a meciului s-a încheiat 13-10. Cu un avans de 3 goluri și un moral excelent, în a doua repriză româncele s-au dezlănțuit. Croatele au încercat din răsputeri să reintre în joc, însă din momentul în care România a ajuns la 6 goluri diferență (23-17, min. 48), lucrurile au devenit cât se poate de clare.

Până la final, elevele lui Horațiu Pașca și Mihaela Evi au mai reușit încă 6 goluri, în timp ce croatele au marca de alte 3 ori. Partida s-a încheiat cu scorul 29-20, iar româncele așteaptă acum meciul cu Franța pentru un loc în semifinale.

Punctul forte al Naționalei României U19 la handbal pare să fie forța grupului, la fiecare meci s-a remarcându-se câte o altă jucătoare. Cu Croația, MVP-ul partidei a fost Valentina Ion, jucătoare la SCM Craiova, care a reușit să marcheze 7 goluri.

Au mai înscris Alicia Gogîrlă (fiica Simonei Gogîrlă) – 6g, Oana Borș – 4, Ștefania Stoica – 3g, Alexandra Dumitrașcu – 3g, Corina Lupei – 3g, Andreea Tîrle – 1g, Raissa Marin – 1g, Andreea Ailincăi – 1

Nationala de tineret la handbal, aproape de semifinale la Europene
Nationala de tineret la handbal, aproape de semifinale la Europene

România U19 – Franța U19, miercuri, ora 14:00

”Tricolorele” nu au început tocmai bine competiția din Slovenia. În primul meci, România U19 a suferit o înfrângere usturătoare în fața campioanei europene en-tire, Ungaria 19, scor 19-27. Au urmat apoi două victorii, 36-22 cu Norvegia și 27-25 cu Cehia, care au asigurat prezența în grupa principală.

După victoria de marți, împotriva Croației, România U19 este aproape de semifinalele competiției. Micile ”tricolore” au nevoie de o victorie contra Franței, miercuri, de la ora 14:00. Cele două naționale sunt la egalitate de puncte în grupa principală, câte 2. Însă Franța stă mai bine la golaveraj, așa că doar o victorie le va asigura româncelor prezența în semifinale.

Ungaria, în schimb, și-a asigurat prezența în penultimul act al competiției.

Clasament Grupa B

  1. Ungaria – 4 p
  2. Franța – 2 p
  3. România – 2 p
  4. Croația – 0 p

Primele două clasate își vor asigura calificarea în semifinale.

Urmăriți Impact.ro și pe