O nouă tragedie în SUA. Patru elevi, împușcați în timp ce se aflau într-o mașină

Elena Avramescu 24.11.2022, 12:04
O nouă tragedie în SUA. Patru elevi, împușcați în timp ce se aflau într-o mașină

Un atac cumplit a avut loc, din nou, în SUA, de data aceasta extrem de aproape de un liceu din Philadelphia. Victimele au fost patru elevi care învață la acea unitate de învățământ și unde programul a fost scurtat deoarece s-a intrat în vacanţa de Ziua Recunoştinţei. Tragedia s-a petrecut atunci când un autoturism de teren a trecut în viteză pe lângă ei, iar un bărbat aflat în mașină a tras mai multe gloanțe în copii.

Patru elevi din SUA, împușcati lângă un liceu

Această tragedie a creat revoltă și panică în comunitatea respectivă, astfel că guvernatorul Pennsylvaniei, Tom Wolf, a difuzat un comunicat cu mesajul „Destul!”.

Ulterior s-a aflat că elevii nu se îndepărtaseră mult de școală, moment în care un autoturism SUV s-a apropiat de ei iar o persoană din maşină a deschis focul asupra grupului. Se pare că victimele sunt două fete de 15 ani şi doi băieţi de 16 ani, potrivit ABC News.

Focul ar fi fost deschis de o persoană neidentificată chiar lângă liceul Overbrook unde cursurile s-au încheiat cu trei ore înaintea de producere tragediei, chiar în ajunul Zilei recunoştinţei, ce are loc pe 24 noiembrie.

„Recentele atacuri armate din SUA au lăsat familii cu goluri în inimi şi locuri goale la masa de Thanksgiving. M-am săturat”, a scris guvernatorul statului Pennsylvania, Tom Wolf.

Copiii răniți au fost duși de urgență la cel mai apropiat spital, unde au fost stabilizați în cele din urmă, iar medicii fac orice e posibil pentru ca aceștia să supraviețuiască.

Patru elevi, impuscati in timp ce se aflau intr-o masina
Patru elevi, impuscati in timp ce se aflau intr-o masina

Momentan, anchetatorii nu au stabilit motivul atacului, mai ales că este pentru prima oară când la liceul Overbrook s-a întâmplat așa ceva, și nici nu este clar dacă veunul dintre copii a fost vizat de atacator.

„Mai este mult până să stabilim de ce s-a întâmplat asta, dar ştim că trebuie să înceteze”, a declarat comandantul adjunct al poliţiei din Philadelphia, John Stanford.

Poliția a mai precizat că încă nu au fost efectuate arestări și nicio armă nu a fost recuperată. În plus, acest incident este ultimul dintr-o serie de violenţe armate din zonă, iar potrivit NYT, mai mult de 1.400 de oameni din oraș au fost împușcați până în decursul lunii august.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...