O nouă tragedie în Madrid. Un bloc, distrus aproape complet după o explozie din centrul oraşului

Iancu Andreea 20.01.2021, 17:38
O nouă tragedie în Madrid. Un bloc, distrus aproape complet după o explozie din centrul oraşului

Un incident cumplit a avut loc în centrul capitalei Spaniei. Locuitorii din Madrid au fost marcați de o explozie puternică dintr-un bloc de locuințe, care aproape a fost distrus în urma acestui incident. Imaginile postate de spanioli pe internet arată pagubele produse asupra clădirii. Specialiștii caută victime printre dărâmături.

O explozie puternică a distrus aproape complet un bloc din Madrid

Spaniolii sunt îngroziți după ce într-o clădire din centrul Madridului a avut loc o explozie puternică. Blocul de locuințe se află pe strada Toledo, conform unei postări de Twitter a Emergencias Madrid. Clădirea se află în vecinătatea unui cămin de bătrâni, unei școli și a unei biserici. Sursa precizează că cel puțin patru etaje ale clădirii au fost afectate de explozie. Incidentul ar fi avut loc înainte de ora 15:00, ora locală, în Calle de Toledo, o arteră principală, la sud de centrul Madridului. Clădirea în care s-a produs explozia ar fi deținută de către arhiepiscopie și ar fi găzduit preoții aflați la pregătire.

Un nor de praf a fost surprins în imaginile spaniolilor aflați în zonă, fiind observate o serie de resturi rezultate în urma exploziei. Deocamdată, autoritățile se ocupă să evacueze din clădire persoanele aflate între dărâmături. Potrivit dw.com, există cel puțini două persoane decedate în urma acestui nefericit incident.

O explozie a dus la distrugerea unui bloc de locuințe din Madrid
O explozie a dus la distrugerea unui bloc de locuințe din Madrid

Declarația unui martor al incidentului

Un martor a declarat pentru ziarul local din Madrid ABC că „totul s-a zguduit ca după o bombă” și că „o mare parte din fațadă a căzut”. Spaniolul Leire Reparaz, în vârstă de 24 de ani, a declarat pentru Associated Press că a auzit o explozie puternică.

Nu știam de unde provine sunetul. Cu toții am crezut că este de la școală. Am urcat scările până la vârful clădirii noastre. și am putut vedea structura clădirii și mult fum gri, a povestit tânărul, citat de dw.com.

Pompierii, poliția și personalul specializat pentru situații de urgență au ajuns la fața locului și au înconjurat zona, evacuând o parte dintre trecători. Conform primarului orașului, Jose Luis Martínez Almeida, explozia ar fi fost cauzată de o scurgere de gaz și a dus inclusiv la decesul a cel puțin două persoane. Polițiștii locali au confirmat de asemenea, potrivit sursei citate, că există răniți. Fiind vorba de o situație limită, proprietarii restaurantului local Cafe Pavon au decis să ofere adăpost locuitorilor afectați.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...