O nouă taxă pentru cei care au centrală termică în apartament. Ce sumă ar putea scoate românii din buzunar

Stan Filon, Badea Violeta 28.05.2021, 08:07
O nouă taxă pentru cei care au centrală termică în apartament. Ce sumă ar putea scoate românii din buzunar

Românii vor plăti o nouă taxă cât de curând, după cum a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Acesta a fost invitat la o emisiune de la TVR, unde a spus că toți europenii vor fi nevoiți să plătească o nouă taxă de poluare care îi va nemulțumi profund.

Apare o nouă taxă pentru cei care au centrală termică în apartament

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că românii care se încălzesc cu centrale termice pe gaz vor fi obligați să scoată din buzunar o nouă taxă, de poluare. ”Peste câțiva ani, dacă ai o centrală de apartament pe gaze, ca persoană fizică, vei plăti o taxă de mediu, la Uniunea Europeană, pentru că poluezi”, a declarat Marcel Ciolacu la emisiunea ”România9”, de la TVR 1.

Cel care a vorbit pentru prim dată despre acest subiect a fost fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu. Acesta a oferit și un termen în care noua taxă pentru centralele de apartament va apărea pe piață. ”Am curaj să fac un pariu. În cinci ani vom avea la Bruxelles o directivă europeană care va impune taxă pe centralele de gaz folosite la încălzire și să vedem atunci cum explicăm populației pe care o îndemnăm acum să se conecteze la gaz că va trebui să le punem taxă pe centrale.

Marcel Ciolacu spune ca romanii cu centrale de apartament vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru o noua taxa
Marcel Ciolacu spune ca romanii cu centrale de apartament vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru o noua taxa

Taxa pe centrala de apartament

Așa cum sunt taxați cei de la Complexul Energetic Oltenia și trebuie să plătească 50-60 dolari pe tona de CO2, așa se va ajunge și la centralele de apartament (…) Deci, eu vreau să facem o tranziție inteligentă. Nu vreau să fim în situația să punem populația să facă două tranziții în mai puțin de 10 ani, să-și cumpere boilere, după care să treacă pe altceva. Adică, vreau să fim inteligenți cum au fost generațiile dinaintea noastră, prin anii ’60-’70. Noi încă trăim din ce au făcut bunicii noștri prin anii ’60-’70”, a declarat Răzvan Nicolescu într-un interviu.

Și gazul natural urmează să se scumpească în următoarea perioadă de timp, după cum spun autoritățile în domeniu. Engie, cel mai mare furnizor de gaze pentru populație, a început să trimită deja abonaților săi înștiințări cu noile oferte. Clienții au aflat astfel că prețul gazului natural va crește cu nu mai puțin de 25%, de la 1 iulie. Românii pot alege un alt furnizor, dacă nu sunt de acord cu noua ofertă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...