O nouă taxă pentru aceşti români. Pentru ce vor plăti zeci de lei în plus

Stan Filon 14.04.2021, 09:30
O nouă taxă pentru aceşti români. Pentru ce vor plăti zeci de lei în plus

Apare o nouă taxă pentru acești români! Cei care nu au dorit să încheie un contract de salubrizare vor fi forțați să plătească taxa. Unde se întâmplă acest lucru, citiți în articolul de mai jos!

O nouă taxă pentru aceşti români

Sunt multe persoane fizice și juridice care nu au încheiat un contract cu firma de salubrizare, pentru a nu plăti taxa lunară, însă acest lucru va fi de domeniul trecutului, cel pușin în Sectorul 4 al Capitalei. Municipalitatea a adoptat o hotărâre prin care obligă toate persoanele fizice și juridice să încheie un contract cu firma care colectează gunoiul în tot sectorul.

Cei care refuză să încheie un contract de prestări servicii vor avea o surpriză neplăcută, la sfârșit de an, când se vor duce să plătească impozitul pe clădiri. Vor vedea că printre taxele datorate statului se va regăsi și contravaluarea prestărilor de servicii de salubritate.

O noua taxa pentru acesti romani
O noua taxa pentru acesti romani

”Taxă specială de salubrizare”

Luni, 12 aprilie, Consiliul Local al Sectorului 4 a adoptat o taxă specială de salubrizare pentru persoanele fizice şi juridice care nu au încheiate contracte individuale de prestări de servicii în domeniu. “Se instituie taxa specială de salubrizare pentru utilizatorii persoane fizice, persoane fizice autorizate, persoane fizice asimilate acestora şi persoane juridice fără contracte individuale de prestări servicii de salubrizare din Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti aferentă serviciilor de salubrizare prestate pentru colectarea şi gestionarea deşeurilor municipale”.

Așadar, Sectorul 4 din Capitală a rezolvat problema celor fără contracte încheiate cu operatorii de salubritate. Ei vor fi nevoiţi să plătească acum o nouă taxă, ce se ridică la aproape 25 de lei, în cazul persoanelor fizice.

Hotărârea adoptată luni prevede ca persoanele fizice să plătească 24, 28 de lei pe lună, iar persoane fizice autorizate, persoane fizice asimilate acestora şi persoane juridice vor plăti 85,18 lei pe lună. Contravaloarea prestaţiei efectuate la utilizatorii fără contract individual de prestări servicii în acest domeniu se decontează lunar din bugetul local către operatorul de salubrizare, se mai arată în hotărârea adoptată de Consiliul Local, potrivit Agerpres.

Regulamentul privind aplicarea taxei speciale de salubrizare prevede că operatorul de servicii de salubrizare îi va identifica pe cei fără contract şi îi va notifica să încheie contract în termen de zece zile, în caz contrar urmând să fie luaţi în evidenţă pentru plata taxei speciale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...