O nouă țară a Uniunii Europene renunță la majoritatea restricțiilor

Mihnea Tălău 21.02.2022, 16:32
O nouă țară a Uniunii Europene renunță la majoritatea restricțiilor

O nouă țară a Uniunii Europene slăbește restricțiile. Slovenia a ridicat multe dintre restricțiile majore ale COVID-19 în weekend, aducându-le, în linii mari, în rând cu țările care au ales să înceapă redeschiderea vieții publice în urmă cu câteva săptămâni.

Restricțiile ridicate în Slovenia

Pasagerii care intră în Slovenia nu mai au nevoie de un permis COVID și nu mai există nicio cerință de carantină, nici măcar pentru cei care au intrat în contact cu o persoană infectată, după ce guvernul a declarat că COVID-19 nu mai este o boală care necesită măsuri de carantină.

Deși elevii sunt în continuare obligați să poarte măști în timpul orelor de curs, aceștia nu vor mai fi nevoiți să se autotesteze. Prin urmare, autotestele gratuite și testele rapide în masă nu vor mai fi disponibile, informează euroactiv.com.

Ministrul Educatiei, despre subiectele la Evaluarea Nationala 2021

Mandatul de trecere COVID a fost întrerupt pentru toate activitățile, cu excepția instituțiilor de sănătate, a centrelor de îngrijire și a închisorilor. De asemenea, a fost eliminat plafonul privind numărul de clienți în întreprinderile de servicii.

În conformitate cu restricțiile impuse în noiembrie anul trecut, barurile, cafenelele și restaurantele puteau servi clienții la mese între orele 5.00 și 22.00, cu condiția să aibă un permis COVID valabil. Cluburile de noapte au fost închise.

Ministrul economiei, Zdravko Počivalšek, a declarat că guvernul a optat pentru o „abordare echilibrată” pentru a continua să îi protejeze pe cei care prezintă cel mai mare risc și, în același timp, să permită reluarea vieții cât mai normal posibil, scrie .

„Am ascultat apelurile venite din partea mediului de afaceri în măsura în care experții medicali ne-au permis”, a declarat ministrul.

Oamenii sunt în continuare sfătuiți să manifeste prudență. Economia poate funcționa eficient și intensiv doar dacă angajații sunt sănătoși”, a adăugat el.

Alte țări europene au renunțat la restricții

Slovenia s-a confruntat cu un val sever de Omicron, dar cazurile s-au redus rapid în ultimele două săptămâni. Țara a trecut de la un vârf de peste 9.000 de notificări în 14 zile, la începutul lunii februarie, la mai puțin de 4.000 în prezent, în timp ce spitalele, deși destul de pline, nu s-au apropiat niciodată de capacitate.

Și nu este singura țara care relaxeză sau renunță la restricții

Printre țările europene care au renunțat aproape în totalitate la restricții se numără Italia, acolo unde s-a semnalat primul focar de coronavirus de pe continent, Spania, Portugalia, Grecia, Marea Britanie, Danemarca și Suedia.

Urmăriți Impact.ro și pe