O nouă pandemie, pe cale să înceapă? ONU, avertisment pentru întreaga lume: “Nu există vaccin care să o vindece”

Nicu Stan 20.06.2021, 11:44
O nouă pandemie, pe cale să înceapă? ONU, avertisment pentru întreaga lume: “Nu există vaccin care să o vindece”

O nouă pandemie, pe cale să înceapă? ONU, avertisment pentru întreaga lume: “Nu există vaccin care să o vindece”. Ce ar trebui făcut, vedeți în articolul de mai jos.

ONU, avertisment pentru întreaga omenire despre noi pandemii. ”Ce este mai puțin clar este unde anume vor lovi și cât de grave vor fi ele”

O nouă pandemie, pe cale să înceapă? ONU a făcut un avertisment pentru întreaga lume: “Nu există vaccin care să o vindece”.

Înțelegerea conexiunii dintre oameni, animale și mediu este factorul cheie pentru planurile privind viitoarele pandemii, care vor apărea cu siguranță, cred experții consultați de The Guardian. Finanțarea acestor planuri sunt necesare acum, nu mai târziu, precum și cooptarea cât mai multor țări la acest efort global, astfel încât o nouă pandemie să nu prindă iar nepregătiți.

O noua pandemie bate la usa?
O noua pandemie bate la usa?

Până în coronavirus, cercetarea nu dispunea de bani

În anul 2019, Stuart Turville, virusolog de la Institutul Kirby, Australia, își căuta un alt job, pe motiv că finanțările în domeniu erau atât de mici, încât nu își permitea să ducă o viață decentă.

Înainte de a apuca să plece însă, omenirea a fost lovită de coronavirus. Acum, Stuart Turville coordonează laboratorul de înaltă securitate de la Universitatea din New South Wales, unde virusul care provoacă coronavirusul este studiat.

Banii au apărut după apariția coronavirusului

El și echipa sa de oameni de știință analizează sute de eșantioane din întreaga țară, studiind variantele noi apărute și căutând eventuale tratamente. Accesul la granturi pentru munca sa este acum mult mai simplu de obținut. Stuart Turville are un sfat pentru colegii virusologi.

”Dacă nu sunt finanțați sau doriți, le voi reaminti că trebuie să se țină bine. Într-o zi, lumea va avea mare nevoie de ei”, spune Stuart Turville .

Când va veni o nouă pandemie?

Când anume va veni, din nou, acea zi, este greu de estimat, însă virusologii și specialiștii în boli infecțioase consideră că alte pandemii sunt inevitabile pe viitor.

”Ce este mai puțin clar este unde anume vor lovi și cât de grave vor fi ele. Răspunsul la aceste întrebări depinde de câtă responsabilitate sunt dispuși oamenii să își asume pentru a limita impactul asupra mediului”, spune Stuart Turville.

Omul, vinovat de apariția pandemiilor?

Istoria arată că în vreme ce crește abilitatea omului de a lupta cu pandemiile, avansul tehnologic ar putea fi chiar cel care declanșează aceste boli.

”Suntem inteligenți și în același timp naivi în ceea ce privește relația cu planeta”, spune Turville. ”Economia și marile salturi ale progresului tehnologic oferă creșterea standardului de trai în toată lumea, dar pot dezgropa multe lucruri neplăcute”, avertizează Stuart Turville.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI