O nouă metodă de închiriere. Un român cere chirie pe fiecare cameră. Prețul e incredibil

Iancu Andreea 25.05.2022, 16:32
O nouă metodă de închiriere. Un român cere chirie pe fiecare cameră. Prețul e incredibil

Românii ne-au obișnuit cu inventivitatea lor, astfel că aproape nimic nu ne mai miră. Recent, un anunț de închiriere postat pe internet, a dezvăluit cea mai nouă metodă de a atrage venituri suplimentare. Un brașovean a ales să își închirieze apartamentul de două camere, fiecare încăpere separat. Prețul cerut de acesta este însă uluitor.

Cât cere un român pentru chiria separată a celor două camere din apartament

Piața imobiliară a explodat în ultima perioadă, pe fondul crizei economice generate de cei doi ani de pandemie și recent de războiul din Ucraina. Astfel, prețurile la chirii au crescut simțitor. Pentru că unii români aleg să facă bani în plus de pe urma închirierii locuințelor, aceștia găsesc metode cât mai inventive care să le aducă venituri considerabile.

Recent, anunțul postat de un român din Brașov pe internet a devenit viral. Acesta a publicat un anunț de închiriere pentru apartamentul său cu două camere, în care menționează că acceptă chirie pentru fiecare încăpere în mod separat. Astfel, cei interesați urmau să locuiască fie în sufragerie, fie în dormitorul locuinței, având baia și bucătăria la comun.

O nouă metodă de închiriere
Anunțul de închiriere postat de un brașovean pe internet a devenit viral

Cât costă o cameră în apartamentul brașoveanului

Pentru că și-a dorit să scoată cât mai mulți bani de pe urma locuinței sale, brașoveanul a ales să perceapă prețuri separate pentru fiecare viitor chiriaș. Astfel, el a stabilit un tarif pentru sufragerie și alt tarif pentru persoana care ar urma să închirieze spațiul dormitorului. Prețul total se ridică însă la o sumă fabuloasă, percepută în general pentru o locuință cu mult mai multe camere la dispoziția chiriașilor.

Cei interesați ar trebui să scoată din buzunar, lunar, 250 de euro pentru sufragerie, iar pentru spațiul închiriat în dormitor 200 de euro. În prețul stabilit, viitorii chiriași ar putea beneficia și de bucătărie și baie la comun, dar și de un seif în fiecare dintre camerele închiriate. În numai două zile de la postarea anunțului, mesajul tânărului brașovean a strâns 150 de comentarii și 340 de reacții.

Potrivit unei analize a Ziarului Financiar, prețul chiriilor pentru locuințele din Brașov a crescut față de anul trecut cu 10%, ajungând la o medie de 375 de euro pentru un apartament de două camere. Pe de altă parte, chiria medie în București, pentru același tip de locuință, se păstrează în jurul valorii de 400 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...