O nouă materie va fi introdusă în şcolile din România. Deputații au votat deja

Stan Filon 13.09.2021, 08:31
O nouă materie va fi introdusă în şcolile din România. Deputații au votat deja

Elevii din România vor mai avea o materie de studiat! Un proiect de lege prevede ca în curicula de învățământ să fie introdusă și Educația Financiară pentru elevi! Așadar, ei vor învăța multe lucruri interesante din lumea finanțelor, dacă proiectul de lege va fi aprobat.

O nouă materie va fi introdusă în şcolile din România

Proiectul de lege care prevede introducerea în școlile din România a materiei Educația Financiară a trecut de Camera Deputaților și urmează să fie prezentat în Senatul României. Dacă acest proiect de lege va trece, atunci noua materie va fi introdusă în anul școlar viitor.

Mai exact, cursul de competențe antreprenoriale va deveni cursul de competențe antreprenoriale și financiare. Această schimbare ar urma să se aplice efectiv din anul școlar următor anului în care se publică proiectul de lege în Monitorul Oficial.

O noua materie va fi introdusa in scolile din Romania
O noua materie va fi introdusa in scolile din Romania

Care este importanța economisirii

”Inițiativa legislativă are drept scop introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, alături de educația antreprenorială. Introducerea educației antreprenoriale în școli reprezintă un aspect de natură a încuraja spiritul antreprenorial de la vârste cât mai fragede.

Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu”, scriu inițiatorii proiectului.

Dar ce vor învăța mai exact copiii? Ei bine, aceștia vor cunoaște diferența dintre active și pasive, cum funcționează creditele, diferența dintre cardul de credit și cardul de debit, cum funcționează IFN-urile, care este importanța economisirii și informații de bază despre investiții la bursă.

Până atunci însă, astăzi a început un nou an școlar! Anul școlar 2021-2022 a început luni, 13 septembrie, și se va încheia pe 11 iunie 2022. Are 34 de săptămâni și este împărţit în două semestre. Vacanța de iarnă este și vacanța intersemestrială, ceea ce face ca primul semestru să fie scurt, de doar 14 săptămâni, în timp ce al doilea semestru începe în 10 ianuarie și are 20 de săptămâni. Și anul acesta se înscrie în topul anilor școlari cu cele mai puține zile de școală.