O nouă mare lovitură pentru Vladimir Putin din partea SUA. Totul este blocat

Badea Violeta 25.04.2022, 08:23
O nouă mare lovitură pentru Vladimir Putin din partea SUA. Totul este blocat

Războiul dintre Rusia și Ucraina a ajuns la cea de-a 61-a zi. Situație grea în țara condusă de Volodimir Zelenski unde atacurile rușilor nu contenesc. Între timp, SUA îi mai dau o nouă lovitură lui Vladimir Putin. Americanii au impus o serie de sancțiuni împotriva rușilor după ce armata liderului de la Kremlin a invadat Ucraina, pe data de 24 februarie 2022. Iată ce plănuiesc acum americanii!

SUA îi mai dau o nouă lovitură lui Vladimir Putin

Tensiunile diplomatice dintre SUA și Rusia s-au intensificat încă de la debutul războiului din Ucraina, americanii răspunzând la ofensiva militară neprovocată prin impunerea unor embargouri stricte asupra Kremlinului și prin desfășurarea de ajutoare militare pentru fostul stat sovietic.

Acum, ambasadorul rus din SUA, Anatoli Antonov, a declarat că activitatea Ambasadei Rusiei la Washington este blocată de autoritățile americane. Conform rapoartelor Sputnik, Antonov a spus că ambasada se află sub asediu din partea agențiilor federale americane, Bank of America închizând conturile a două dintre consulatele lor generale din Houston și New York, potrivit Reuters.

„Ambasada este în esență blocată de entități guvernamentale americane. Conturile celor două consulate ale noastre din Houston și New York au fost închise de Bank of America.

Primim amenințări atât prin telefon, cât și prin scrisori… La un moment dat, chiar și ieșirea din ambasadă a fost blocată”, afirmă ambasadorul Anatoli Antonov.

Anatoli Antonov
Anatoli Antonov

SUA, sancțiuni economice severe împotriva Rusiei pentru acțiunile sale în Ucraina

SUA, împreună cu țările membre ale G7 și UE au impus sancțiuni economice severe și imediate Rusiei pentru acțiunile sale în Ucraina. Joi, 21 aprilie, adjunctul consilierului pentru securitate națională al SUA, Daleep Singh, a declarat că, în prezent, SUA nu poartă discuții cu Rusia cu privire la perspectiva ridicării sancțiunilor occidentale impuse Moscovei.

„Avem canale de comunicare care sunt încă deschise, dar nu suntem în punctul în care să discutăm despre ridicarea sancțiunilor”, a spus Singh în timpul unei discuții virtuale cu Comitetul Bretton Woods, potrivit Sputnik.

Singh a declarat că sancțiunile occidentale vor avea un impact profund asupra lanțurilor de aprovizionare ale Rusiei și asupra capacității sale de producție în timp, inclusiv asupra complexului său militar-industrial.

În plus, Departamentul de Stat al SUA are în vedere desemnarea Rusiei ca stat sponsor al terorismului, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

„Ne uităm cu atenție la fapte. Ne uităm cu atenție la lege”, a declarat Price, ca răspuns la o întrebare despre o eventuală desemnare a Rusiei. „Fie că este vorba de această autoritate, fie că este vorba de orice altă autoritate pe care o avem la dispoziție conform legii, o vom aplica dacă este eficientă și adecvată”.

Mark Zuckerberg a primit interdicție de a intra în Rusia

Între timp, Rusia a impus sancțiuni împotriva directorului general al Meta, Mark Zuckerberg, vicepreședintelui SUA, Kamala Harris, directorului general al Bank of America, Brian Moynihan, și altor 26 de americani, potrivit presei locale.

Ministerul rus de Externe a precizat că liderilor de afaceri, legislatorilor, oamenilor de știință și jurnaliștilor li se va interzice, de asemenea, intrarea în Federația Rusă pe o perioadă nedeterminată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...