O nouă lovitură pentru prințul Harry. Tatăl său e pregătit să ia o decizie care îi va schimba viața. Gestul regelui Charles face istoria să se repete

Badea Violeta 27.09.2022, 10:48

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, Charles a devenit Rege al Marii Britanii, sub titulatura de Charles al III-lea. Acum, acesta pregăteşte o modificare care îi va schimba viața fiului său mai mic, Harry. Se pare că noul suveran va respecta scenariul crizei provocate în anul 1936 de abdicarea regelui Edward al VIII-lea, care a fost obligat să-și trăiască restul vieții în afara granițelor Regatului Unit.

Regele Charles al III-lea, lovitură dură pentru prințul Harry

Regele Charles al III-lea ar avea de gând să-i exileze pe prințul Harry și pe soția acestuia, Meghan Markle. O sursă apropiată noului monarh a dezvăluit pentru Daily Beast planurile de viitor ale lui Charles al III-lea.

Iată ce vrea să facă regele cu fiul și nora sa. Sursa respectivă a amintit și de abdicarea lui Eduard al VIII-lea, care a fost obligat să trăiască în afara granițelor Regatului Unit.

„Maniera în care a tratat familia regală abdicarea a făcut ca fostul rege și consoarta sa să fie priviți de aproape toți britanicii ca niște oameni mărunți, nedemni de încredere și chiar trădători. A fost o operațiune măiastră, la care a lucrat neobosită mai ales Regina Mamă”, a dezvăluit aceasta.

Sursa a continuat: „Același lucru se întâmplă deja cu Harry și Meghan.” O altă sursă care a lucrat anterior la Palatul Buckingham a dezvăluit, de asemenea, că discursul regelui Charles la urcarea pe tron, în care le-a întins o ramură de măslin fiului său și norei sale, reprezintă doar o încurajare „să-și clădească o nouă viață peste Ocean”.

Regele Charles al III-lea
Regele Charles al III-lea

Ce se va întâmpla cu Harry la încoronarea lui Charles al III-lea

Sursa respectivă a mai precizat că Harry și Meghan vor primi o invitație la încoronare, dar vor fi așezați pe locurile din spate, alături de Beatrice și Eugenie, ca la înmormântare.

Potrivit persoanei respective, Charles va fi nemilos apărând Coroana, iar asta înseamnă să-i țină pe Harry și Meghan cât mai departe de centrul de greutate după ce aceștia au renunțat la statutul de membri seniori ai Familiei Regale.

Faptul că relațiile sunt tensionate o demonstrează și faptul că prințul Harry nu a onorat invitația tatălui său de a lua cina la Balmoral, în seara decesului Reginei Elisabeta a II-a.

Acesta nu a dorit să stea la aceeași masă cu tatăl său, deoarece lui Meghan i s-a refuzat accesul pe domeniul Balmoral, ceea ce pentru Harry a reprezentat o adevărată jignire.

Cu toate că noul suveran a primit-o pe partenera fiului său în familie cu brațele deschise, Charles al III-lea a fost afectat de acuzațiile grave pe care aceștia le-au făcut la adresa familiei regale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...