O nouă gratuitate pentru elevii din România. De ce vor putea beneficia din partea statului

Badea Violeta, Alexandra Chiric 30.07.2021, 18:47
O nouă gratuitate pentru elevii din România. De ce vor putea beneficia din partea statului

O nouă gratuitate pentru elevii din România. Cei din Guvern se gândesc la o lege prin care să-i ajute pe școlari. Aceasta ar putea fi aplicată chiar de anul viitor. Iată de ce vor putea beneficia din partea statului!

O nouă gratuitate pentru elevii din România

Timp de un an de zile, elevii au făcut școala online, iar efectele nu au întârziat să apară. Deși copiii păreau feriți de virusul ucigaș, pandemia i-a afectat profund. Nici pentru adulți nu a fost ușor să se adapteze unui alt stil de viață, atunci ce am mai putea spune despre niște copii.

Lipsa socializării pe care o oferă școala, pe lângă educația standardizată, a avut un impact profund asupra actualelor generații de elevi. Acest lucru este cunoscut și de către cei din Guvern. Aceștia se gândesc la o lege prin care copiii cu probleme emoţionale severe să fie identificaţi din unitățile de învățământ şi îndrumaţi către un psihoterapeut din exterior.

Ulterior, legea ar urma să fie adoptată și aplicată chiar de anul viitor. Menționăm că totul este gratuit, oferit de stat, dar se va putea face doar cu acordul elevului respectiv și al părinților. Consiliului Naţional al Elevilor a atras atenția asupra stărilor prin care trec elevii. În urma unui studiu, specialiștii au ajuns la niște rezultate catastrofale.

„Rezultatele au fost catastrofale, din punctul nostru de vedere. Undeva la 50% ne-au spus că au trecut prin episoade de depresie sau anxietate în ultimul an, iar din toţi aceşti respondenti doar 5% au beneficiat de consiliere psihopedagogică”, a declarat Robert Avram, reprezentant al Consiluluil Naţional al Elevilor, potrivit Antena 3.

O noua gratuitate pentru elevii din Romania
O noua gratuitate pentru elevii din Romania

De ce vor putea beneficia din partea statului

Cea care a venit cu această propunere este Mădălina Turza, un consilier al prim-ministrului. Aceasta speră ca legea să fie adoptată, iar primii elevi care vor beneficia de serviciile unui psihoterapeut să fie identificaţi chiar din toamna acestui an.

Din păcate, elevii din România duc lipsă de psihologi în școli. Ultimele date arată că sunt doar 2.700 de psihologi acreditaţi, în timp ce necesarul ar fi de peste 5000 de persoane. Elevii sunt cei mai predispuşi la stres, la depresie, mai ales în această perioadă extrem de dificilă.

Astfel, micuții au nevoie de consiliere pentru a trece cu bine peste momentele grele din viaţa lor. Cu toate astea, psihologii sau consilierii sunt aproape inexistenți în unitățile de învățământ.