Bărbatul din Roman care și-a înjunghiat fetiţele de doar două luni şi jumătate şi soţia, arestat pentru 30 de zile. Cum motivează gestul extrem

Cătălina Burghelea, Ioana Bucur 07.11.2021, 20:49
Bărbatul din Roman care și-a înjunghiat fetiţele de doar două luni şi jumătate şi soţia, arestat pentru 30 de zile. Cum motivează gestul extrem

Un alt caz șocant îngrozește România! Un bărbat din Roman, județul Neamț, și-a înjunghiat soția și fiicele de doar trei luni. Una dintre gemene a murit, iar sora ei și mama lor se află internate în spital. După ore în șir în care a refuzat să coopereze cu oamenii legii, bărbatul și-a recunoscut vinovăția.

O nouă crimă groaznică în România

Update, 20:40. Bărbatul din Roman care și-a înjunghiat fiicele și soția a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia Tribunalului Neamţ nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 7 noiembrie 2021 şi până la data de 6 decembrie 2021 inclusiv”, se arată în minuta instanţei.

Bărbatul susține că era sub un stres uriaș, provocat de unele probleme cu care se confrunta pe plan profesional. După atacul cumplit, a încercat să își ia viața, însă rănile pe care și le-a produs au fost superficiale.

Potivit anchetatorilor, acesta era în stare de șoc, neputând să dea nicio declarație, pentru că nu își mai aminea nimic. A recunoscut, în cele din urmă, că și-a înjunghiat soția, însă a negat că ar fi făcut vreun rău celor doi bebeluși.

Potrivit unor surse judiciare, coșmarul a început sâmbătă dimineață în momentul în care cele două gemene ar fi început să plângă. Acest lucru l-a enervat pe bărbat peste măsură determinându-l să-şi atace familia.

Update, ora 16:50. După mai multe ore în care a refuzat să facă vreo declarație în fața anchetatorilor, bărbatul din Roman a recunoscut că și-a înjunghiat fiicele și soția.

Încercând să își motiveze gestul teribil, bărbatul a pus totul pe seama depresiei. A susținut că are o firmă de termopane și că în ultima perioadă această companie nu i-a adus câștig.

O crimă șocantă a avut loc sâmbătă dimineață, în municipiul Roman, pe strada Decebal, bloc 1. Un bărbat și-a înjunghiat fără milă nevasta și gemenele de doar câteva luni. Din cauza rănilor, una dintre fetițe a decedat, în timp ce mama și sora ei au fost transportate la spital.

Un bărbat din Neamț și-a înjunghiat familia

După un conflict spontan cu soția, bărbatul de 40 de ani și-a înjunghiat nevasta și pe cele două fiice gemene. Victimele au ajuns la spital în stare critică, una dintre ele decedând. Fetița care a supraviețuit atacului a fost dusă cu elicopterul la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Mama fetițelor se află în CPU, sub supraveghere. Femeia are 34 de ani, iar leziunile suferite nu îi pun viața în pericol. Autorul crimei a fost încătușat pentru cercetări.

Reacția halucinantă a criminalului

După ce i s-au pus cătușele, criminalul le-ar fi spus anchetatorilor că regretă un singur lucru:

„Îmi pare rău că n-a fost și soacra aici”, anunță România TV.

Poliția a fost alertată de un vecin

În jurul orei 8 AM, oamenii legii au fost alertați, printr-un apel la 112, efectuat de un vecin, cu privire la faptul că Nicolae D., din municipiul Roman, își bate soția. Ajunși la fața locului, prin forțarea ușii de acces, polițiștii au pătruns în locuința agresorului, unde au găsit două fetițe gemene ale autorului, în vârstă de trei luni, înjunghiate în zonă inimii, respectiv a abdomenului. Cele două copile şi soţia agresată au fost transportate de urgenţă la spital. Din păcate, una dintre fetiţe a murit.

„În această dimineață a fost transportate la CPU Roman trei victime, două fete gemene de două luni jumătate, una dintre ele în stop cardio-respirator, cu plăci înjunghiate toracic și abdominal. S-a făcut resuscitare, dar din păcate fără răspuns. A doua fetiță avea plăci înjunghiate abdominale cu eviscerație de colon și transvers. A fost transportată cu elicopterul la Spitalul Sfânta Maria Iași. De asemenea, mama acestor fetițe este în CPU sub supraveghere. Are 34 de ani și nu prezintă leziuni amenințătoare de viață”, a precizat Andreea Trifan, purtător de cuvânt al spitalului din Roman, pentru presa locală.

Care este pronosticul medicilor în cazul fetiței care a supraviețuit atacului

În cazul fetiței aflate în stare gravă la spital, pronosticul medicilor este rezervat. Copila a fost operată și va rămâne ventilată mecanic până i se va ameliora starea. Potrivit managerului Spitalului de Pediatrie Iași, Alina Belu, chirurgii au evaluat leziunile din abdomen, iar în acest moment starea fetiței este stabilă, dar cu prognostic rezervat, deoarece șocul traumatic a fost sever, scrie Antena 3. Medicii fac tot posibilul pentru salvarea micuței.

„Riscurile cele mai mari sunt legate de tot ce înseamnă funcționalitatea organelor interne care au fost lezate, capsula hepatică și intestinul”, a precizat dr. Alina Belu.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...