O nouă bancă apare în România. Concurență importantă pentru ING sau Raiffeisen e vorba de un nume greu

Stan Filon 19.09.2021, 09:46
O nouă bancă apare în România. Concurență importantă pentru ING sau Raiffeisen e vorba de un nume greu

Românii vor avea o nouă bancă la dispoție, în care să își țină economiile, dar de unde vor putea face și credite! Este un competitor serios pentru băncile deja prezente în România, fiind, de fapt, de două ori mai mare decât cea mai mare bancă locală din țara noastră!

Apare o nouă bancă în România

Cea mai mare bancă din România va avea operațiuni și în România, începând cu anul viitor. Banca Transilvania, ING și alte bănci românești vor avea o concurență serioasă, chiar din partea a doua a anului viitor. PKO Bank Polski este considerată ca fiind cea mai mare bancă din Polonia, în funcție de active. Aceasta va avea o sucursală corporativă și în România. Instituția oferă servici clienților individuali și de afaceri, însă principala actvitate a polonezilor de la PKO Bank Polski o reprezintă activitatea bancară cu amănuntul.

Nivelul ridicat al exporturilor, investițiile, șomajul redus și creșterea PIB-ului sunt elemente care i-au determinat pe polonezi să își îndrepte atenția către piața din România. PKO Bank Polski este, de fapt, o bancă de stat care a fost înființată în anul 1919. Banca respectivă are sucursale deschise și în Germania, la Frankfurt, în Cehia, la Praga, și în Slovacia. Chiar și piața din Marea Britanie a fost o țintă pentru banca poloneză, însă proiectul nu s-a mai concretizat.

O noua banca apare in Romania
O noua banca apare in Romania

Capitalizare dublă față de cea mai mare bancă locală din România

”Banca implementează o strategie de dezvoltare externă și, printre altele, deschide sucursale corporative în țări cu nivel ridicat de exporturi și investiții din partea companiilor poloneze. România are o creștere a PIB  foarte mare și o rată a șomajului relativ redusă. Totodată, are o dinamică bună a formării brute de capital fix”, afirmă directorul diviziei de dezvoltare externă a PKO, Robert Zmiejko.

Demersurile au fost făcute, iar Banca Națională a României a fost deja notificată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia, în conformitate cu legislația europeană. ”Astfel, ne apropiem de atingerea obiectivului de a începe operațiunile în a doua jumătate a anului 2022”, a adăugat Zmiejko.

PKO Bank Polski beneficiază o capitalizare de aproximativ 6 miliarde de euro. Resursele băncii din Polonia sunt de două ori mai mari decât cele ale Băncii Transilvania, cea mai mare bancă locală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...