O nouă autostradă în România. S-a emis deja autorizaţia de construire

Stan Filon 16.05.2022, 19:03
O nouă autostradă în România. S-a emis deja autorizaţia de construire

Planurile pentru Autostrada A7 Ploiești-Buzău merg înainte, după ce Ministerul Transporturilor a emis deja Autorizațiile de Construire și pentru loturile 2 și 3. Așadar toate cele trei secțiuni dintre Dumbrava și Buzău au acum toate avizele necesare pentru începerea lucrărilor, însă nu și contracte de execuție. Acestea încă nu au fost semnate din cauza unor contestații făcute în instanță.

Se conturează o nouă autostradă în România

Ministerul Transporturilor a anunțat că pentru primul lot, Dumbrava – Mizil (21 km), autorizația de construire este eliberată încă de la jumătatea lunii aprilie, dar semnarea contractului este întârziată de o contestație depusă în ultima zi. În schimb, pentru lotul „de mijloc”, Mizil – Pietroasele (28 km), atribuirea ar trebui să fie o formalitate după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins contestația făcută de societatea Strabag.

„Se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru Autostrada Ploiești -Buzău, lotul 2, km. 21- km. 49, Etapa I. Lucrările se vor executa pe coridorul de expropriere pe raza localităților : Râfov, Dumbrava, Drăgănești, Albești – Paleologu, Tomșani, Colceag, Baba Ana, din județul Prahova, Săhăteni, Ulmeni, Movila Banului, Stâlpu, Buzău, Țintești, din județul Buzău. Lucrări de drum : lucrări de artă, lucrări la poduri (20 poduri), noduri rutiere (intersecție cu DJ 100 C la Baba Ana și intersecție cu DJ 203 C la Ulmeni). Valoarea lucrărilor autorizate 1.271.449.533 lei. Durata de execuție 20 de luni”, arată autorizația de construire.

Se contureaza o noua autostrada in Romania
Se contureaza o noua autostrada in Romania

Contestațiile țin lucrările pe loc

Pentru primul lot, Dumbrava – Mizil (câștigat de Pizzarotti), pe 28 aprilie s-a depus o contestație la CNSC, în timp ce pe lotul 3 Pietroasele – Buzău, CNSC a admis parțial două contestații și a dispus reevaluarea ofertelor, ceea ce va prelungi procesul.

Tronsonul Ploiești – Buzău

1. Lotul 1 – Dumbrava – Mizil – 21 km
18.04.2022 a fost desemnat câștigător firma italiană Impresa Pizarotti.
28. 04.2022 au fost depuse două contestații
Urmează analiza contestațiilor de către CNSC cu emiterea deciziei în maxim 45 zile.
2. Lotul 2 – Mizil – Pietroasele – 28,35 km
15.03.2022 a fost desemnat câștigător un operator româno-bulgar Coni+Traci Grup
3. Lotul 3 – Pietroasele – Buzău – 14 km
7.03.2022 a fost desemnat câștigător Drum Asfalt + Trameco
17.03.2022 au fost depuse trei contestații, din care două au fost admise de către CNSC în parte (s-a cerut reevaluarea grupului de firme declarat câștigător), iar ofertantul respins a mers mai departe la Curtea de Apel” a transmis Cătălin Urtoi, Consilier al Ministrului Sorin Grindeanu.

Ministerul Transporturilor a anunțat că pentru următoarea secțiune în licitație a autostrăzii Ploiești – Buzău, și anume, Buzău – Foșcani, termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit până pe 10 mai. Motivul prelungirii sunt cele peste 600 de clarificări solicitate de constructori. Autoritățile se așteaptă ca în luna iunie săfie lansată licitația pentru secțiunile Focșani – Bacău și Bacău – Pașcani.

Urmăriți Impact.ro și pe