O nouă amendă pentru România TV. Ce au putut să spună despre Andreea Esca

Elena Avramescu / 10.09.2020, 20:39
O nouă amendă pentru România TV. Ce au putut să spună despre Andreea Esca

România TV are parte de o nouă sancțiune, de data aceasta motivul îl constituie mai multe titluri și abordări de tipul “click-bait”, titluri și abordări “amăgitoare”. Astfel că nu mai puțin de 10 rapoarte au ajuns pe masa Consiliului Național al Audiovizualului în ședința de astăzi, 10 septembrie.

O nouă amendă pentru România TV

Cei care au semnalat nenumărate știri din intervalul 1 august – 15 august pentru postul România TV au fost telespectatorii, complet nemulțumiți de ce au văzut și auzit. În total au fost 10 rapoarte pe masa Consiliului și multe discuții pe tema știrilor. Astfel că membrii CNA au luat decizia să sancționeze cu suma de 5.000 de lei mai multe știri difuzate de postul TV.

Potrivit paginademedia.ro, pe România TV s-au văzut următoarele: înmormântarea unui preot difuzată în 2020, dar care a avut loc în 2011, o burtieră în care Andreea Esca era „demascată de interlopi”, prezentarea bătăliilor de stradă din Berlin din 1 august, însă difuzate pe 2 august cu burtiere de „Breaking News”, un protest al agricultorilor din Republica Moldova, prezentat ca fiind în România, un clip video cu Serghei Mizil în timp ce fumează și înjură și afirmațiile false ale unui medic despre testele covid.

O noua amenda pentru România TV
Amendă primită de România TV

Ce au putut să spună despre Andreea Esca

În plus, Radu Herjeu, membru CNA, a decis să ia atitdine în cazul difuzării înmormântării preotului: „Eu nu înțeleg o chestie. Cum un jurnalist s-a dus pe site-ul ortodox.ro și a văzut o știre de acum 9 ani. Apoi s-a decis să se dea pe tv la o televiziune națională. Cum e posibil ca o asemenea știre să fie dată pe un post urmărit la nivel națională?”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Radu Herjeu a vorbit și despre burtiera cu Andreea Esca, spunând: „Am sperat la un moment dat să privească altfel burtierele. Sunt niște lucruri pe care eu cred că sunt lăsate intenționat, nu sunt scăpări.”

Însă lucrurile nu s-au oprit aici, fiindcă Dorina Rusu a luat atitudine în cazul știrii testelor de covid. Asta după ce, în emisiunea „Punctul Culminant” din 11 și 12 august, în platou au fost chemați mai mulți medici careau explicat că dacă sunt șase teste și unul iese pozitiv, atunci și celelalte vor fi pozitive. Dar lucrul acesta nu a fost dovedit în mod oficial, iar Dorina și-a exprimat punctul de vedere.

„Din tot ce am văzut, mie mi se pare cel mai grav în emisiunea Punctul Culminant, afirmațiile legate de teste. Este un lucru grav să declari că dacă faci șase teste și unul iese pozitiv, atunci toate celelelalte sunt pozitive”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI