O nouă amendă pentru Antena 3. Ce s-a zis pe post, de data asta

Nicu Stan 14.10.2021, 14:32
O nouă amendă pentru Antena 3. Ce s-a zis pe post, de data asta

Antena 3 a fost din nou amendată de către CNA. Ce s-a zis pe post, de data asta, de s-a atras din nou o nouă amendă de la Consiliul Național al Audiovizualului. Mălin Bot a sesizat CNA-ul.

Antena 3, amendată de CNA. De la ce emisiune a venit sancțiunea

CNA a sancționat din nou televiziunea Antena 3, după ce s-ar fi încălcat regulile audiovizualului.

Astfel, postul de știri Antena 3 a fost amendată cu 5.000 de lei pentru afirmaţiile lui Mugur Ciuvică şi Mirel Curea, jurnalist la Evenimentul Zilei, în  emisiunea ”Exces de putere”, din data de 6 august 2021. Cel care a făcut sesizarea la CNA a fost Mălin Bot.

Mircea Toma, CNA, a propus amenda pentru Antena 3
Mircea Toma, CNA, a propus amenda pentru Antena 3

Cine a propus amenda pentru Antena 3

Mircea Toma a propus sancţiunea pentru Antena 3, care a fost votată cu 6 voturi pentru şi 2 împotrivă.

De asemenea, în emisiune s-a difuzat o înregistrare a lui Mălin Bot, care s-a dus la restaurantul La Copac din Bucureşti, unde Dan Barna, fost preşedinte USR Plus, a fost abordat de o femeie.

Cine era preznet în emisiunea cu pricina

Invitaţii din emisiune au fost: Sarmiza Andronic (consultant politic), Mirel Curea (Evenimentul Zilei), Mugur Ciuvică, Alexandru Petrescu (PSD), Dan Podaru (PNL), Horaţiu Şerb (patron restaurant La Copac, în direct, prin telefon).

Discuțiile care au atras amenda

”Mugur Ciuvică: După care, pe ăştia atât i-a dus capul, încât să se mobilizeze să facă rău omului. S-a mobilizat cel mai bizar dintre ei, un fel de eşec al psihiatriei, s-a dus acolo, pe stradă, să facă scandal. Alţii s-au mobilizat pe la telefon. Acuma, cam ăştia sunt oamenii.

Oana Zamfir (moderator): Cert este că e o mobilizare.

Mugur Ciuvică: Am înţeles… a spus patronul restaurantului, ieri la emisiune, că Bot a agresat-o pe colega domnului Şerb. Sper să continue cu asta, adică să-i facă plângere respectivului pentru agresiune.

Mirel Curea: Mălin Bot, care este al ălorlalţi, la fel. S-a consacrat prin provocare. Provoacă situaţii. De ce? El are nevoie să provoace, ca să aibă nişte ştiri că îi prosteşte pe unii să-i dea nişte bani pe ştirile pe care tot el le-a provocat. Şi atuncea, eu… m-a ameninţat că îmi face plângere penală, abia aştept!

Eu le recomand oamenilor care sunt provocaţi de oamenii ăştia să-i provoace şi ei, şi să le răspundă pe măsură şi să vadă căruia îi cedează nervii primul, că în felul ăsta intri în regimul legimitei apărări şi îl pui la punct rapid de tot.

Mirel Curea: Care sum spune domnul Ciuvică, sunt eşecuri ale psihiatriei”.

Antena 3 a scăpat de încă o amendă

În plus, tot în cadrul şedinţei de astăzi Antena 3 a fost aproape să mai încaseze o amendă. Mircea Toma propusese 10.000 de lei amendă pentru emisiunea ”Subiectiv”, moderată de Răzvan Dumitrescu, în data de 8 august.

Atunci s-a discutat despre Clotilde Armand şi voturile furate, iar Mircea Toma a considerat că a fost lipsă de imparţialitate. Propunerea de amendă a lui Mircea Toma nu a trecut, însă.

Urmăriți Impact.ro și pe