O navă rusească din Marea Neagră oprește circulația spre Ucraina. Vasele sunt somate să se întoarcă

Badea Violeta 24.02.2022, 14:42
O navă rusească din Marea Neagră oprește circulația spre Ucraina. Vasele sunt somate să se întoarcă

O navă militară rusă care se află în apele internaționale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), oprește circulația navelor comerciale aflate în drum spre porturile ucrainene, a anunțat, în urmă cu puțin timp, Ministerul Apărării.

Rusia oprește vasele din Marea Neagră care se îndreptă spre Ucraina

Ministerul Apărării Naționale transmite că o navă rusească aflată lângă Zona Economică a României, deviază sau oprește toate navele comerciale care circulă spre Ucraina.

Vasul rusesc s-ar afla în apele internaționale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone).

„Cu privire la interdicțiile de navigație impuse de Federația Rusă pentru navele comerciale care se îndreaptă către porturile ucrainene, facem următoarele precizări:

Din datele de monitorizare obținute de structurile Forțelor Navale Române, rezultă că o navă militară rusă, care se află în apele internaționale ale Mării Negre, la limita de nord a Zonei Economice Exclusive a României (în afara acestei zone), deviază sau oprește navele comerciale aflate în marș către porturile ucrainene”, transmite MApN.

Nava ruseasca in Marea Neagra
Nava ruseasca in Marea Neagra

Ministerul neagă o posibilă agresiune rusească în zona Insulei Șerpilor

Ministerul a mai anunțat că nu se pune problema unei agresiuni rusești în zona Inulei Șerpilor. Precizarea vine în contextul în care Ministerul ucrainean de Interne anunța că două vase neidentificate s-ar afla în apropierea acestei zone, aflate la doar 50 km est de Sulina.

„Două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor. Ocupanții amenință că vor cere ca trupele de frontieră Izmail să se predea.

Au folosit canalul internațional de comunicare radio privind siguranța navigației. Polițiștii de frontieră s-au mobilizat pentru apărare”, a transmis într-un comunicat comunicatul Ministerului de Interne din Ucraina.

Amintim că Rusia a declanșat războiul în Ucraina în această dimineață, în jurul orei 05:00 (ora României). Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decretat legea marțială și le-a cerut cetățenilor să stea în casă.

Astăzi, 24 februarie, ucrainenii au auzit explozii în Kiev şi în multe alte orașe. De asemenea, bazele militare au fost atacate, inclusiv o bază militară situată la doar 180 km de Sighetu Marmației. Din păcate, bombardamentele continuă în Ucraina, iar numărul morților crește de la o oră la alta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...