O mai ții minte pe Lili din serialul La Bloc? Actrița a trăit o adevărată dramă după ce nu a mai apărut la TV

Iancu Andreea, Ana Ionescu 21.10.2021, 10:59

În urmă cu mai bine de 12 ani, serialul la Bloc se număra printre cele mai urmărite producții TV, acesta reușind să stârnească hohote de râs în rândul telespectatorilor în serile în care era difuzat. Printre personaje se regăsea și Lili Jurcă, o gospodină cicălitoare, interpretată cu succes de actrița Mariana Dănescu. Memorabilă nu doar pentru replicile sale ci și pentru coafura inconfundabilă, Lili din serialul la Bloc a reprezentat un moment fericit din cariera actriței. Din păcate, după încheierea filmărilor, Mariana a trăit o dramă.

Actrița care o interpreta pe Lili din serialul la Bloc a trecut prin momente grele

Mariana Dănescu a devenit celebră după ce a jucat rolul lui Lili Jurcă, soția lui Costel Jurcă, personaj interpretat de către Dragoș Moștenescu, în serialul La Bloc. Din păcate, viața i-a șters zâmbetul molipsitor de pe chip, după ce actrița a trecut printr-o dramă. La scurt timp după ce filmările pentru serial s-au încheiat, Mariana Dănescu a suferit enorm din cauza unui eveniment extrem de trist din familia sa.

În anul 2013, actrița și-a pierdut sora geamănă din cauza unei boli teribile, cancerul. Sora vedetei, Adriana Dănescu, semăna leit cu actrița, astfel că la un moment dat, în timpul filmărilor pentru serialul La Bloc, ea a jucat rolul Luciei. Cu toate acestea, cariera regretatei surori a Marianei a fost legată mai degrabă de postul concurent la care a activat actrița. Adriana Dănescu a lucrat o bună perioadă la Antena 1 Pitești, fiind realizatoare de reportaje, știri și emisiuni, pentru ca apoi să devină redactor șef al postului.

Lili din serialul La Bloc a trăit o dramă după ce a renunțat la TV
Lili din serialul La Bloc a trăit o dramă după ce a renunțat la TV

S-a concentrat pe viața de familie și pe carieră, departe de TV

În prezent, Mariana Dănescu a ajuns la frumoasa vârstă de 53 de ani, fiind totodată căsătorită cu Gabi Capră. Cei doi au împreună doi copii, un băiat și o fată. Ca o curiozitate, actrița l-a adus pe lume pe fiul său, Mihăiță, chiar în direct, în prezența colegilor săi de filmare. Sarcina sa s-a potrivit perfect cu rolul din serial, astfel că producătorii au decis să includă acest moment din viața reală a actriței și în serial.

Nașterea lui Mihăiță a fost cel mai emoționant moment din viața noastră, iar clipa venirii lui pe lume a fost cu atât mai specială, cu cât s-a împletit foarte frumos cu evenimentele din serial. Nașterea în direct, la care au participat toți colegii mei, ne-a apropiat foarte mult și ne-a transformat într-o familie, a declarat actrița Mariana Dănescu într-un interviu mai vechi,

Cu toate că serialul La Bloc a reprezentat pentru mulți o rampă de lansare, actrița a preferat să își facă meseria departe de lumina reflectoarelor. Producția transmisă de Pro TV în anii 2002-2007 a avut un succes răsunător, multe vedete cunoscând o evoluție uluitoare în urma rolurilor. Din distribuție făceau parte atunci și Mihai Coadă, Emil Mitrache, Tily Niculae, Dana Rogoz sau Alina Chivulescu ori Laura Cosoi.

Cu toate acestea, după încheierea producției de la Pro TV, Mariana Dănescu a ales să își continue cariera în teatru și film. Ea a jucat de-a lungul timpului în diferite producții cinematografice, precum „Poker”, „Cu dragostea nu-i de glumit”, Extemporal la dirigenţie”, dar și în piese de teatru cum ar fi „Peretele”, „Doctori, femei și alte întâmplări”, „Țarul Ivan își schimbă meseria”, „Nevestele vesele din Windsor”, „Prizonierul din Manhattan” sau „Coada”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...