O mai știi pe Veronica? Ce face și cum arată, la 52 de ani, actrița Lulu Mihăescu. Viața i s-a schimbat complet

Diana Radu 20.08.2020, 12:10
O mai știi pe Veronica? Ce face și cum arată, la 52 de ani, actrița Lulu Mihăescu. Viața i s-a schimbat complet

Lulu Mihăescu a devenit cunoscută în anul 1972 atunci când a interpretat rolul principal în filmul „Veronica”. Pelicula s-a bucurat de un succes extraordinar, astfel încât a continuat și cu partea a doua, numită „Veronica se întoarce”, care a fost lansată în anul 1973. Rolul personajului pe care l-a interpretat i-a adus acesteia comparații cu actrița americană Shirley Temple.

Cum arată la 52 de ani actrița Lulu Mihăiescu din Veronica și cu ce se ocupă

Cele două filme: „Veronica” și „Veronica se întoarce” au apărut pe sticlă acum 45 de ani, însă acestea mai sunt și astăzi difuzate și continuă să facă audiență. Actrița din rolul principal, Lulu Mihăiescu, devenită Luminița Petre după căsătorie, avea pe atunci doar patru ani și era cunoscută de toată lumea drept Veronica, datorită personajului pe care-l interpreta în Veronica.

Filmul Veronica a fost vizionat de 3.620.176 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

veronica, actrita, lulu mihaescu
Cum arată la 52 de ani actrița Lulu Mihăiescu din Veronica și cu ce se ocupă

Deși, a avut un succes uriaș și a fost repede îndrăgită de public, cariera cinematografică a Luminiței Petre s-a încheiat repede. După cele două filme, actrița a mai jucat în trei filme în perioada 1976 – 1982, toate în regia Elisabetei Bostan, după care s-a retras din lumina reflectoarelor.

Luminița Petre are acum 52 de ani și nu mai locuiește în România din anul 1996. De 24 de ani, aceasta s-a mutat în Canada, la Vancouver alături de soțul ei și de fata lor Ana, în vârstă de 28. și s-a reprofilat. De asemenea, Lulu a lăsat în urmă actoria și s-a reprofilat. Acum predă lecții de pian. Reamintim că înainte de a pleca din țară, ea a fost clăpar în trupa Timpuri Noi.