O instituţie din România, desfiinţată. Cum motivează autorităţile decizia

Badea Violeta 04.07.2021, 16:08
O instituţie din România, desfiinţată. Cum motivează autorităţile decizia

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că o instituţie din România va fi desfiinţată. Decizia aceasta a primit aprobare de la premierul Florin Cîţu. Despre ce instituție este vorba și cum motivează autorităţile decizia veți afla din materialul următor.

O instituţie din România, desfiinţată

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat că Agenţiei Române de Salvare a Vieţii de Om pe Mare (ARSVOM) va fi desființată. Oficialul a spus că premierul Florin Cîţu este de acord cu această decizie. De asemenea, Drulă a precizat că atribuțiile ARSVOM vor fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

„Am un anunţ de făcut, această Agenţie va fi desfiinţată. Am discutat şi cu premierul României şi şi-a dat acordul. Atribuţiile sale vor fi preluate de IGSU pentru că, de fapt, nici nu îşi avea neapărat rostul, iar prin felul în care au reacţionat, în fine, e un dosar în curs, va trebui să ajungă la final, arată că sunt suspiciuni mari de integritate, în orice caz de competenţă grave, vom desfiinţa această Agenţie”, a afirmat ministrul Transporturilor.

O institutie din Romania, desfiintata. Cum motiveaza autoritatile decizia
O institutie din Romania, desfiintata. Cum motiveaza autoritatile decizia

Directorul ARSVOM este cercetat pentru luare de mită

Decizia vine după ce directorul ARSVOM a fost reţinut de DNA. Acesta este cercetat de procurori pentru luare de mită și momentan se află în arest la domiciliu. Cătălin Drulă a salutat decizia autorităților și a spus că puterile statului trebuie să îşi facă fiecare treaba, deoarece cei din minster au putut acționa până laun punct.

„Vreau să salut acţiunea procurorilor cred şi am crezut întotdeuna că puterile statului trebuie să îşi facă fiecare treaba, noi putem să mergem până la un punct.

Chiar la acea Agenţie de Salvare a Vieţii de Om pe Mare noi aveam un control pornit la cererea mea, dacă vă aduceţi aminte în martie s-a scufundat un vas ucrainean, iar vasul ASVOM nu a putut ieşi din port că era vreme rea şi barca pe care ei au dat milioane de euro nu poate funcţiona pe vremea aia.

Am trimis un corp de control acolo, un control încheiat care a ridicat o serie largă de probleme pe zona de  achiziţii”, a precizat Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a mai spus că au fost efectuate controale și la alte instituții din domeniul naval, precum: Administrația Fluvială a Dunării de Jos, Porturile Galați sau Autoritatea Navală Română.