O groapă gigant a apărut pe un drum național în Maramureș. Chiar prefectul a făcut-o celebră

Ana Anitoiu 11.07.2021, 09:15

O groapă gigant a apărut pe un drum național în Maramureș. Prefectul județului a publicat sâmbătă câteva imagini cu aceasta pe internet și a explicat care a fost cauza incidentului, precum și pe ce altă rută pot circula șoferii până când șoseaua va fi reparată.

Cum a apărut o groapă gigant pe un drum național în județul Mureș

Potrivit prefectului județului Maramureș, Vlad-Emanuel Duruş, groapa a apărut pe DN 17C între localitățile Săcel și Moisei, după ce un podeț s-a rupt din cauza aluviunilor. Oficialul a anunțat că circulația a fost oprită, iar șoferii au la dispoziție o rută alternativă.

Groapa de pe DN 17 C a apărut în contextul în care judeţul Maramureș a fost sub avertizare de cod portocaliu de ploi torenţiale, vânt şi grindină, până la ora 20.00. Conform atenționării emise de meteorologi, aversele au depăşit local 35… 40 l/mp.

O groapa gigant a aparut pe un drum national în Maramures. Chiar prefectul a facut-o celebra
Groapa aparuta in Maramures

Ce rută alternativă poate fi folosită de șoferi

Până când șoseaua va fi reparată pe DN 17C între localitățile Săcel și Moisei, șoferii care aveau în plan să treacă pe aici vor putea folosi o altă rută. Prefectul județului nu a precizat când va fi remediată situația.

”Până la remedierea situației, traficul se desfășoară deviat pe ruta Bogdan Vodă – DJ 188 – Vișeul de Jos – DN 18 – Moisei. Sunt la fața locului și împreună cu colegii încercăm să găsim cea mai rapidă și viabilă soluție pentru această situație”, a transmis sâmbătă seara prefectul județului Maramureș, pe pagina sa de pe platforma de socializare Facebook.

Accident în noaptea de vineri spre sâmbătă

Oprirea circulației pe DN 17C după apariția craterului în asfalt a fost semnalată sâmbătă dimineață și de Centrul Infotrafic, care a mai anunțat că în noaptea de sâmbătă spre duminică a avut loc un accident în localitatea Bălănoaia, județul Giurgiu. Traficul rutier și cel ferovar au fost oprite. Vezi AICI ce se află în cea mai adâncă groapă de pe Pământ!

”Traficul rutier și cel feroviar sunt oprite în localitatea Bălănoaia, județul Giurgiu, după ce, în cursul nopții, la intersecția dintre secția de cale ferată 903 Videle-Giurgiu și DN 5B Giurgiu-Ghimpați, un tren care circula pe relația Brazi-Giurgiu (încărcat cu păcură și benzină), a acroșat la o trecere la nivel cu calea ferată, semnalizată prin semnale acustice și luminoase, un autotren încărcat cu piese auto. Evenimentul nu s-a soldat cu persoane rănite, nefiind pericol de explozie. Se acționează la fața locului pentru transbordarea încărcăturii și reluarea normală a circulației”, a transmis Centrul Infotrafic despre accident.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...