O gorjeancă îşi caută cu disperare cioara. Oferă 3.000 de euro recompensă. Ce ştie să facă pasărea

Ioana Bucur 14.08.2021, 17:18
O gorjeancă îşi caută cu disperare cioara. Oferă 3.000 de euro recompensă. Ce ştie să facă pasărea

Înainte să râdem, mai bine ne-am aminti cât de mult se atașează omul de animalul său de companie. Mai ales dacă necuvântătoarea are abilități speciale. O femeie din Gorj își caută cu disperare cioara și oferă o recompensă de 3.000 de euro pentru recuperarea ei. Ce știe să facă pasărea pierdută.

Recompensă de 3.000 de euro pentru o cioară pierdută

Doi tineri din județul Gorj au împânzit orașul Târgu Jiu cu afișe, după ce animalul lor de companie, cioara Cronco, a dispărut din casa lor. Cronco nu este o pasăre obișnuită, având o abilitate spectaculoasă: poate să vorbească.

De fapt, cioara este o mini vedetă în mediul online. Stăpânii ei au filmat-o în timp ce spunea expresia „Să mă bată mama” de mai multe ori. Imaginile au devenit virale.

„Cel mai probabil s-a speriat foarte tare. Sigur a fost un zgomot puternic care l-a speriat, încât şi-a luat zborul. Niciodată nu încercat să zboare sau să fugă de noi. Îl aveam mereu liber.

Avem nevoie de ajutor, căutăm în continuu cea mai iubită și răsfățată pasăre (cioara Cronco) pe care o avem în grijă de doi ani de zile, precizez că a zburat ieri in jur de ora 13:00 zona Primăverii, încă de mic are o problemă la aripa dreaptă și nu se poate înălța foarte mult”, a spus Simona Morodan.

„Suntem deprimați, parcă lipsește ceva din noi”

Simona și Miti Morodan, cei doi proprietari ai lui Cronco, au făcut un apel către oamenii din Târgu Jiu, rugându-i să strige pasărea pe nume în diferite zone ale orașului, pe unde stau ciorile de obicei.

„Ne gândim să oferim o recompensă destul de frumuşică persoanelor care chiar ne-ar ajuta să-l găsim cu informaţii reale, nu doar cu o poză. Am dori să oferim cel puţin trei mii de euro”, spune Simona.

Dispariția a lăsat un gol imens în inima celor doi, care sunt extrem e atașați de Cronco, așa cum sunt toți cei care au animale de companie. Simona și Miti Morodan au explicat că pasărea a fost și este ca un copil pentru ei: „Suntem deprimați, parcă lipsește ceva din noi”, mărturisește tânăra.

Din nefericire, specialiștii nu au vești bune. Radu Recaci, medic veterinar, a spus că este puți probabil ca Cronco să știe cum să se întoarcă singur acasă.

„Puţin probabil să se mai descurce să se mai întoarcă. Dacă a ajuns foarte departe, cel mai probabil nu o să se mai poată întoarce”, a explicat medicul veterinar, potrivit Observatornews.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...