O fetiță de 13 ani din Vaslui a fost găsită spânzurată. Cum s-a întâmplat tragedia

Elena Avramescu 14.06.2021, 14:23
O fetiță de 13 ani din Vaslui a fost găsită spânzurată. Cum s-a întâmplat tragedia

O fetiță de 13 ani din Vaslui a fost găsită spânzurată. Locuitorii unei comune din Vaslui erau pe cale să fie martori la o tragedie, după ce o fetiţă în vârstă de 13 ani a fost găsită spânzurată. Potrivit primelor date de la fața locului, medicii se chinuie să o salveze, iar întreaga operaţiune este în curs de desfăşurare.

O fetiță de 13 ani din Vaslui a fost găsită spânzurată

Se pare că fetiţa a decis să-și ia viața după o simplă ceartă cu părinţii. În aceste momente copilul este transportat la spital unde primeşte ajutor de specialitate. Momentan, starea de sănătate a fetiței care a încercat să se sinucidă prin spânzurare este în continuare gravă. Așadar s-a luat decizia ca minora să fie transportată la Iași la Spitalul Sf. Maria.

Fetiţa care locuiește în localitatea Zăpodeni din judeţul Vaslui a fost găsită spânzurată chiar în propria casă. Apelul la numărul unic de urgentă 112 a venit din partea rudelor, care au rămas fără vlagă atunci când și-au dat seama de gestul făcut de minoră. Se pare că avea o sfoară în jurul gâtului și a ales să facă gestul după o simplă ceartă cu părinţii. Medicii care au ajuns rapid la fața locului au reuşit să o resusciteze pe minoră şi au transportat-o la Spitalul Județean Vaslui pentru a-i aplica tratament de specialitate.

Părinţii nu pot să găsească explicații pentru gestul fetei, iar în aceste momente poliţiştii din Vaslui au demarat deja o anchetă pentru a stabili împrejurările oribilei fapte.

O fetita de 13 ani din Vaslui a fost gasita spanzurata
O fetita din Vaslui a fost gasita spanzurata

Tentative de suicid multiple în Iași în ultimele luni

În ultimele luni ale acestui an, în județul Iași s-a observat o creștere a tentativelor de suicid. Mai precis, în doar o săptămână, la nivel de judeţ s-a înregistrat o tentativă asemănătoare, iar de cele mai multe ori, motivul care provoacă astfel de gesturi extreme în rândul adolescenților sau al tinerilor este cauzat de depresia în dragoste. Astfel că poate să provoace simptome severe ce afectează emoțiile, gândirea dar și activitățile zilnice. În Iași, în ultimele zile, un număr mare de tineri s-au gândit la posibilitatea de a-și lua viața.

Au ajuns, în ultima perioadă de timp, tot mai multe cazuri de tentative de suicid la camera de gardă a Institutului de Psihiatrie «Socola» Iași. Numărul acestor cazuri a fost tot mai crescut în ultimele trei săptămâni. Cele mai multe persoane care recurg la astfel de gesturi sunt persoane tinere, dar am întâlnit și cazuri la persoanele de peste 30 de ani. Chiar ieri, pe data de 3 iunie 2021, am avut o tentativă de suicid la un tânăr de peste 20 de ani. Situația este mai gravă în rândul bărbaților, potrivit BZI.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...