O femeie din Vaslui a primit o factură la gaz de 7 milioane de euro. Ce i-au zis cei de la Gaz Est pensionarei

Andra Daoud 19.01.2022, 20:57
O femeie din Vaslui a primit o factură la gaz de 7 milioane de euro. Ce i-au zis cei de la Gaz Est pensionarei

O pensionară din județul Vaslui a crezut că nu vede bine atunci când a primit factura la gaze în luna decembrie. Femeia a constatat că avea de plătit nu mai puțin de 33,5 milioane de lei, adică aproximativ 6.7 milioane de euro. Vasluianca de 70 de ani nici măcar nu folosește tot timpul centrala pentru a se încălzi, ci apelează și la o sobă pe lemne. Cum a reacționat femeia când a văzut suma exorbitantă și ce i-au spus cei de la Gaz Est.

O femeie din Vaslui a primit o factură la gaz de aproape 7 milioane de euro

Femeia de 70 de ani din Vaslui a primit în luna decembrie o factură la gaze cu un consum de 146.525,153 MW, în valoare de 6.7 milioane de euro. Singurele surse consumatoare de gaz din casa femeii sunt un aragaz și centrala, pe care o folosește doar pentru încălzirea apei. Pentru căldura în locuință, femeia a mărturisit că folosește o sobă cu lemne. După ce a primit factura enormă, femeia s-a prezentat imediat la un sediu Gaz Est, pentru a se lămuri.

Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat pentru Ziarul de Vaslui băiatul femeii.

Cei de la gaze au recunoscut că eroarea a fost a lor și au emis o altă factură, în valoare de 1.700 de lei. Nici această sumă nu era justificată pentru cât gaz consumase femeia, așa că a fost nevoie de încă o verificare. În final, s-a emis factura cu suma corectă: 200 de lei, după mai multe drumuri făcute la Gaz Est.

Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare și au emis o factură, de 1.700 lei. Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani. Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a mai adăugat fiul femeii.

O femeie din Vaslui a primit o factură la gaz de 7 milioane de euro. Ce i-au zis cei de la Gaz Est pensionarei
Factura enormă primită de femeia din Vaslui

Imaginea cu factura s-a viralizat pe internet

Dovada cu factura există, sub formă de fotografie, și circulă de câteva zile în mediul virtual. Chiar fiul femeii a postat imaginea, care a fost preluată rapid de internauți și transformată în subiect de glume. Oamenii au făcut haz de necaz pe seama greșelii celor de la Gaz Est. Cineva chiar l-a întrebat pe fiul femeii, mai în glumă, mai în serios, dacă a umplut butelii acasă, așa încât să se justifice consumul.

Altcineva i-a transmis bărbatului că se vede că este un client bun platnic, pentru că pe factură nu există restanțe din luna precedentă. Cei de la Gaz Est au admis că a fost greșeala lor, însă nu au explicat cum s-a putut produce o asemenea eroare.

Urmăriți Impact.ro și pe