O femeie decedată a reușit să vorbească cu cei îndoliați la propria ei înmormântare. Întâmplarea s-ar putea repeta în toată lumea. Cum este posibil așa ceva VIDEO

Ioana Bucur 20.08.2022, 09:58
O femeie decedată a reușit să vorbească cu cei îndoliați la propria ei înmormântare. Întâmplarea s-ar putea repeta în toată lumea. Cum este posibil așa ceva VIDEO

După ce pierdem o persoană dragă, cei mai mulți ne dorim să mai fi putut să purtăm o ultimă discuție cu ea. Ai grijă ce îți dorești! O femeie decedată a reușit să vorbească cu cei îndoliați la propria ei înmormântare, în Marea Britanie. Întâmplarea i-a șocat pe cei prezenți, însă s-ar putea repeta în toată lumea în viitorul apropiat: „Mama a răspuns la întrebările rudelor îndurerate după ce au urmărit incinerarea ei.”

Cum a reușit o femeie decedată să vorbească cu cei îndoliați la propria ei înmormântare

Au crezut că vor participa la o înmormântare ca oricare alta, însă nu a durat mult până când tristețea s-a transformat în șoc.

Marina Smith a murit la vârsta de 87 de ani, în Marea Britanie. După ce a fost incinerată, în Babworth, Nottingham, pe 29 iulie, ea a reușit să vorbească cu rudele și apropiații care participau la înmormântarea ei. Nu a fost vorba despre o farsă, ci de folosirea unei tehnologii revoluționare, ce a fost creată chiar de fiul decedatei.

Astfel, Marina Smith, o profesoară specializată în Holocaust, a apărut sub forma unei holograme și a ținut un discurs despre viață și spiritualitate. Mai mult, ea a putut chiar să răspundă întrebărilor rudelor.

O femeie decedată a reușit să vorbească cu cei îndoliați la propria ei înmormântare. Întâmplarea s-ar putea repeta în toată lumea. Cum este posibil așa ceva VIDEO

„Mama a răspuns la întrebările rudelor îndurerate după ce au urmărit incinerarea ei”

Fiul ei a dezvăluit că apariția i-a șocat pe cei prezenți, mama lui răspunzând întrebărilor puse de ei cu „noi detalii și onestitate”. Tehnologia, creată chiar de el, dr. Stephen Smith, co-fondator și CEO al companiei de inteligență artificială StoryFile din Los Angeles, este disponibilă în Marea Britanie începând din această săptămână.

„Mama a răspuns la întrebările rudelor îndurerate după ce au urmărit incinerarea ei. Lucrul extraordinar a fost că ea a răspuns la întrebările lor cu detalii noi și onestitate.

Oamenii sunt încurajați să își înregistreze datele, încă din timpul vieții. Cei îndoliați ar putea primi o versiune mai liberă și mai adevărată a persoanei iubite pierdute”, a spus Stephen Smith, potrivit The Telegraph.

Tehnologia ar putea schimba complet ceremoniile de înmormântare. Compania poate crea o clonă digitală a unei persoane, folosind 20 de camere sincronizate, pentru a o înregistra răspunzând la o serie de întrebări. Imaginile sunt apoi prelucrate de specialiști, etichetând clipuri și folosindu-le pentru a antrena un algoritm AI care poate oferi răspunsuri la aceste întrebări în limbaj natural.

Rezultatul final se încarcă pe platforma StoryFile, putând fi accesat după decesul clientului. Tehnologia este atât de avansată încât poate crea iluzia unei conversații în timp real. Dacă nu poate răspunde unei întrebări primite, holograma va cere să i se pună o altă întrebare.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...