O femeie de 64 de ani, suspectă de COVID-19, surprinsă la bordul unui avion Tarom. Cum au rezolvat autoritățile situația

Andreea Bisinicu / 22.01.2021, 10:25
O femeie de 64 de ani, suspectă de COVID-19, surprinsă la bordul unui avion Tarom. Cum au rezolvat autoritățile situația

O femeie de 64 de ani suspectă de COVID-19, surprinsă la bordul unui avion Tarom. Aeronava care transporta 183 de pasageri pe ruta București-Madrid a aterizat de urgență la Timișoara, după ce unei pasagere i s-a făcut, brusc, rău. Femeia a fost transportată, de urgență, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș. Ce rezultat a avut testul PCR și cum au rezolvat autoritățile situația.

O femeie suspectă de COVID-19, surprinsă la bordul unui avion Tarom

Conform oficialilor de la Aeroportul Internațional Timișoara, în data de 21 ianuarie 2021, un avion care mergea pe ruta București-Madrid a trebuit să aterizeze forțat în Timișoara, în jurul orei 10 dimineața, după ce piloții navei au anunțat o urgență medicală la bord. Se pare că unei pasagere i s-a făcut rău, acuza dureri mari în capul pieptului, dureri în zona abdominală și simțea că nu mai poate respira normal.

„Astăzi, 21 ianuarie 2021, ora 09.49, cursa aeriană a companiei Tarom ce efectua un zbor pe ruta București-Madrid, cu 183 de pasageri, a aterizat la Timișoara, pentru o urgență medicală intervenită la unul dintre pasageri. Urmează ca aeronava să decoleze de la Timișoara în scurt timp”, au anunțat cei de la Aeroportul Internațional Timișoara.

Femeia în vârstă de 64 de ani făcuse un test rapid pentru depistarea coronavirusului care a ieșit negativ, în data de 19 ianuarie 2021, cu două zile înainte de a se îmbarca în avionul cu ruta București-Madrid.

Femeia confirmata pozitiv cu virusul COVID-19 a fost transportata de urgenta la Spitalul Victor Babes din Timisoara
Femeia confirmata pozitiv cu virusul COVID-19 a fost transportata de urgenta la Spitalul Victor Babes din Timisoara

Femeia a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 și transportată de urgență la spital

Deîndată ce aeronava a aterizat, în siguranță, pe Aeroportul Internațional Timișoara, femeia în vârstă de 64 de ani a fost preluată de către o ambulanță. Pasagerei i s-au făcut trei teste rapide antigen, consecutive, pentru a depista dacă a fost infectată cu virusul Sars-Cov-2. Rezultatul a fost, de fiecare dată, același: pozitiv.

Femeia confirmată cu noul coronavirus a fost internată de urgență la Spitalul „Victor Babeș” din municipiul Timișoara, unde este îngrijită cu multă atenție. În cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr.Victor Babeș, femeii i s-a făcut un test PCR pentru depistarea infecției cu coronavirus care a ieșit, de asemenea, pozitiv.

Cum au rezolvat autoritățile române situația

„S-a prezentat cu dureri toracice, dispneică, dureri abdominale, suspiciunea este de sindrom coronarian acut, momentan este în investigații. Am înțeles că Serviciul de Ambulanță i-a făcut un test antigen care a fost pozitiv. I-au făcut colegii mei un test, are un timp de așteptare de 15-20 minute”, au afirmat reprezentanții Spitalului Municipal, conform celor de la tion.ro

Toți ceilalți 182 de pasageri ai avionului Tarom, care a aterizat de urgență în Timișoara, sunt în pericol de a fi infectați cu virusul COVID-19, dacă se dovedește că aceștia au intrat în contact direct cu femeia de 64 de ani, bolnavă de coronavirus. Cei de la DSP au pornit o anchetă epidemiologică pentru a preveni emiterea unei alerte internaționale, în cazul în care acest lucru se adeverește. În această situație, autoritățile române vor fi obligate să

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI