O femeie a cumpărat trei case cu 3,30 dolari într-un loc iubit de români. „Trebuie să vezi cu ochii tăi să te convingi că e adevărat”

Ana-Maria Tudor 15.05.2023, 13:51
O femeie a cumpărat trei case cu 3,30 dolari într-un loc iubit de români. „Trebuie să vezi cu ochii tăi să te convingi că e adevărat”

O femeie din California a achiziționat trei case abandonate într-un sat din Sicilia, Italia, pentru suma de 3,30 dolari. Potrivit Insider această oportunitate extraordinară reflectă tendința din multe localități italiene părăsite de a oferi case la prețuri incredibil de mici, într-un efort de a atrage noi rezidenți.

Case de 1 euro în Sicilia

Rubia Daniels, s-a aventurat în Mussomeli, un mic oraș din Sicilia, după ce a auzit despre casele incredibil de ieftine din Italia. Dorind să vadă cu ochii ei această oportunitate, Rubia a fost uimită de ceea ce a descoperit.

„A fost unul dintre acele lucruri pe care trebuie să le vezi ca să le crezi”, spune femeia, conform digi24.ro.

Aceasta a verificat informațiile și în trei zile a rezervat un bilet de avion, a închiriat o mașină și o cameră la hotel și a pornit spre oraș. După zece zile petrecute în Mussomeli, Rubia a luat o decizie surprinzătoare și a achiziționat trei case dărăpănate. Tranzacția a fost confirmată de o organizație specializată în vânzarea de case la prețuri simbolice în Mussomeli și anume 1,10 euro pe proprietate, iar orașul italian i-a adus aminte Rubiei de casă copilăriei sale, ceea ce a contribuit la decizia ei de a investi în aceste proprietăți.

„Oamenii au fost foarte primitori și toată lumea și-a dorit să bea o cafea cu mine. Agenții imobiliari m-au îmbrățișat ca pe o soră – au fost alături de mine în fiecare zi cât timp am stat acolo”, a spus Rubia Daniels.

Rubia dorește să restaureze clădirile

Nu doar că a fost captivată de istoria bogată a orașului și a locuitorilor săi, dar Rubiei i-a plăcut și conceptul de a da o nouă viață unei case abandonate.

„Este un concept de mediu. Trebuie să începem să refacem lucrurile pe care le avem deja”, a spus femeia, potrivit digi24.ro.

Rubia a împărtășit cu bucurie planurile ambițioase pe care le are pentru noile sale proprietăți. Aceasta a dezvăluit că intenționează să transforme fiecare locuință într-un spațiu unic și personalizat, în care să se regăsească și să se bucure de fiecare clipă a vieții. Una dintre proprietățile sale va fi transformată într-un cămin intim, un spațiu în care Rubia Daniels va găsi confort și liniște interioară, cea de-a doua proprietate va deveni un adevărat sanctuar al artei, un spațiu în care pasiunea și creativitatea se vor contopi într-o experiență vizuală și emoțională de neuitat. Dar cel mai ambițios proiect al femeii este rezervat celei de-a treia proprietăți. Rubia își propune să creeze un centru de relaxare deschis întregii comunități, un loc în care oamenii să găsească pace și echilibru în viața lor agitată.

Proiectul de restaurare, început în 2019 și a fost temporar întrerupt din cauza pandemiei, însă acum a fost reluat. Femeia își împarte timpul între San Francisco și Mussomeli, iar de fiecare dată petrece cel puțin o lună în satul italian. Până în prezent, ea a finalizat renovarea exteriorului a două case.

În anul 2021, autoritățile italiene au oferit suma de 33.000 de euro celor care doreau să se mute în nouă sate abandonate din sudul Italiei, iar toate aceste localități aveau mai puțin de 2.000 de locuitori.

Urmăriți Impact.ro și pe