O femeie a consumat această legumă și a trăit până la 113 ani. Se găsește în toate supermarketurile

Andreea Bisinicu 07.01.2021, 13:37
O femeie a consumat această legumă și a trăit până la 113 ani. Se găsește în toate supermarketurile

O femeie a consumat această legumă și a trăit până la 113 ani. Se găsește în toate supermarketurile și nici nu costă foarte mult. Punem pariu că nu te-ai gândit  niciodată la asta. Nu, nu e vorba de țelină, nici de roșii sau ardei. Care este leguma minune care deține secretul longevității.

O femeie a consumat această legumă și a trăit până la 113 ani

Încă de pe vremea când eram copii, părinții ne spuneau că trebuie să mâncăm foarte multe legume și fructe, ca să creștem mari și sănătoși. La maturitate, sfatul nutriționiștilor și specialiștilor în mâncare sănătoasă ne îndeamnă la același lucru. Este important să consumăm cât mai multe legume și fructe pentru ca organismul nostru să primească toate substanțele nutritive de care are nevoie pentru o funcționalitate propice a organelor și un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, există o legumă despre care se spune că deține secretul longevității.

Este vorba despre cartoful dulce. Potrivit celor de la Associated Pres, americanca Lessie Brown  s-a născut în 1904 în Georgia și a crescut la o fermă, alături de cei 11 frați ai săi. Se pare că femeia a trăit până la 113 ani, după ce a mâncat în fiecare zi cartofi dulci și a mers la biserică, să se roage. Să fi fost acesta secretul longevității sale de invidiat? La vârsta de 109, femeia a fost întrebată care este secretul vieții sale lungi și ea a răspuns amuzată astfel:

„Oh, nici nu știu. Mulți mi-au spus că se datorează consumului de cartofi dulci, dar nu cred că este asta”, a declarat femeia într-un interviu în 2013, când a împlinit 109 ani.

Sunt extrem de sanatosi. Ce beneficii au cartofii dulci asupra organismului uman
Sunt extrem de sanatosi. Ce beneficii au cartofii dulci asupra organismului uman

Ce efecte benefice au cartofii dulci asupra organismului

Consumul de cartofi dulci este foarte indicat în special pentru bărbați, deoarece previne apariția cancerului de prostată și al celui de colon. Conform unui studiu publicat in volumul „Advances in Nutrition – An International Review Journal”, consumul de alimente bogate in potasiu este contraindicat persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului renal, aritmie cardiaca, palpitatii, hipertensiune, tahicardie sau insuficienta cardiaca.

Cartofii dulci au un indice glicemic scăzut, motiv pentru care foarte multe persoane îi preferă în alimentație. Legumele sunt bogate în fibre și reduc episoadele de hipoglicemie, de aceea sunt ideali în combaterea diabetului. Cartofii dulci mențin insulina și zahărul din sânge la un nivel optim, ajută la prevenirea constipației și reglează tranzitul intestinal. Ce vitamine și nutrienți necesari organismului uman conțin cartofii dulci:

  • Betacaroten
  • Vitamina A
  • Vitamina C
  • Calciu: 3%
  • Fier: 5%
  • Magneziu: 7%
  • Mangan: 12%
  • Fosfor: 7%
  • Potasiu: 7%
  • Sodiu: 4%
  • Zinc: 3%
Dieta mediteraneana contine secretul unei vieti lungi si prospere
Dieta mediteraneana contine secretul unei vieti lungi si prospere

Care este secretul longevității în Europa

Studiile arată că persoanele care țin dieta mediteraneană, în care se regăsesc și cartofii dulci, sunt mai sănătoase și trăiesc mai mult timp decât populația celorlalte țări din lume. Aici vorbim despre locuitorii din Grecia, Italia, Spania și Turcia. Dieta mediteraneană este bogată în legume, fructe, nuci, măsline şi peşte și promite să te scape de patru kilograme în numai șase zile.

Mai mult de atât, jumătate dintre cei care adoptă acest stil de viață reduc șansele de a pica în depresie cu 50%. În plus, această cură de slăbire ajută la scăderea în greutate, prevenirea infarctului și a accidentelor vasculare cerebrale.

„Membranele neuronilor sunt formate din grăsime, deci calitatea grăsimilor pe care le mâncăm influenţează, în mod clar, sănătatea neuronilor, iar sinteza substanţelor neurotransmiţătoare depinde de vitaminele pe care le consumăm“, au declarat specialiștii spanioli, potrivit unica.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe