O cunoscută cântăreaţă de muzică populară a ajuns la sapă de lemn. Cum se descurcă: „Rămân cu vreo 200 de lei pe lună”

Stan Filon 11.02.2022, 12:58
O cunoscută cântăreaţă de muzică populară a ajuns la sapă de lemn. Cum se descurcă: „Rămân cu vreo 200 de lei pe lună”

O cunoscută cântăreaţă de muzică populară a ajuns la sapă de lemn, mai ales după ce a primit ultima factură! Energia electrică și gazul natural s-au scumpit enorm în ultima perioadă, iar românii fac față din ce în ce mai greu. Printre ei se numără și cântăreața de muzică populară Nicoleta Voicu. Fosta iubită a lui Gheorghe Turda locuiește într-un bloc debranșat de la căldură și apă caldă și este nevoită să se încălzească cu un aparat electric care consumă mult curent.

Cântăreață ajunsă la sapă de lemn

Nicoleta Voicu este cunoscută publicului din România, mai ales după relația cu scântei pe care a avut-o cu interpretul de muzică populară Gheorghe Turda. Chiar dacă este cunoscută, acest lucru nu îi plătește facturile, mai ales că pandemia de coronavirus a paralizat pur și simplu activitatea culturală, iar concertele au fost foarte puține. Folclorista a fost invitată la o emisiune de televiziune, unde și-a spus oful. Aceasta a recunoscut că se descurcă foarte greu cu banii și că este nevoită să trăiască cu doar 200 de lei pe lună! Cea mai mare parte din venitul său se duce pe factura la electricitate. Ultima a demoralizat-o complet!

„Am primit o factură de 12 milioane, în bani vechi (1200 lei), este o regularizare și o factură, cea mai recentă calculată, regularizarea de vreo 440 lei, adică patru milioane patru sute. Diferența de vreo 6 milioane este consumul de pe ultima lună. Foarte mult! Foarte mult! În condițiile în care, așa cum se știe, activitatea noastră artistică, deși avem spectacole și activități artistice la jumătate sau la 30% din capacitate, este inexistentă!”,  a declarat Nicoleta Voicu, în cadrul unei emisiuni TV.

Cantareata ajunsa la sapa de lemn
Cantareata ajunsa la sapa de lemn

Ce venituri are

Artista a recunoscut că a primit o indemnizație de la stat în valoare de 2200 de lei, însă trebuie să-și chibzuiască foarte bine banii, deoarece trebuie să achite și rata la apartament, care este de 800 de lei, să-și plătească și acturile și să-i mai rămână și bani de mâncare.

„Deci, practic, venit zero! Iar acea indemnizație pe care am primit-o noi, artiștii, cu acte în regulă, acum este de 2200 de lei. Și dacă adunăm bine, factura de 1200 și rata mea la bancă de 700/ 800 de lei, vreo 2000 de lei doar aceste două cheltuieli! În codițiile în care eu am un apartament cu două camere foarte mici! Deci, cred că o cameră este cât o chilie a unui călugăr și doar pe aceea o încălzesc! Nu locuiesc în amândouă!”, a mai declarat vedeta.

Cântăreața a recunoscut că blocul în care locuiește a fost debranșat de la căldură și apă caldă, așa că a fost nevoită să investească într-un convertor, pentru a se putea încălzi.

„Fiindcă blocul este debranșat de la căldură și de la apă caldă, am fost nevoită să cumpăr un convector de căldură și practic este singura mea sursă de încălzire. Cu 200 de lei și supraviețuiesc din rezerve, rezervele din această indemnizație pentru care noi, cei care am primit, să plătim un impozit la acei bani și aștept o eșalonare pe 12 luni, la sumele primite până acum, iarăși dintr-un venit pe care nu-l am!”.

Nicoleta Voicu este nevoită să trăiască cu 200 de lei pe lună, dar speră ca pandemia să treacă mai repede și să își poată face meseria de cântăreață, pentru a se putea descurca mai bine.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...