O comună din Bistriţa-Năsăud, declarată zonă specială de siguranţă publică. Ce înseamnă asta

Elena Avramescu, Ozana Mazilu 26.08.2021, 11:30
O comună din Bistriţa-Năsăud, declarată zonă specială de siguranţă publică. Ce înseamnă asta

Este vorba despre comuna Telciu din judeţul Bistriţa-Năsăud, acolo unde 850 de familii refuză să semneze contracte de furnizare a apei cu operatorul regional, iar în afară de asta utilizează ilegal acest serviciu. Tocmai de aceea, începând de joi, devine zonă specială de siguranţă publică, conform informării transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

O comună din Bistriţa-Năsăud, zonă specială de siguranţă publică

Începând de astăzi, 26 august, pentru protejarea populaţiei şi menţinerea unui climat de ordine publică, în localitatea Telciu a fost instituită zona specială de siguranţă publică. Având în vedere starea conflictuală generată de nemulţumirile cetăţenilor din localitatea Telciu în legătură cu societatea de distribuţie a apei, în localitatea Telciu a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, fiind dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, a fost anunțul dat de IPJ Bistriţa-Năsăud.

Pentru o perioadă de şapte zile, pentru a preveni apariţia unor evenimente ce pot tulbura liniştea şi siguranţa publică, în zonă urmează să acţioneze poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud, alături de poliţişti din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Acţiuni Speciale şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud şi Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureş.

O comuna din Bistrita-Nasaud, zona speciala de siguranta publica
Tevi de apa

Prezenţa forţelor de ordine în zonă are drept scop protejarea populaţiei, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea unor incidente, a blocării căilor de acces şi a unor accidente rutiere, găsim menţionat în comunicatul Poliţiei.

Astfel că în cursul zilei de miercuri, atât angajaţii, cât şi managerul operatorului regional de apă Aquabis au fost împiedicaţi de către localnici să verifice starea tehnică a reţelei de alimentare cu apă şi a căminelor situate pe domeniul public, chiar dacă aceştia au fost cei care au reclamat probleme şi pierderi pe reţea.

Pe lângă asta, managerul Aquabis, Ion Şandru, a solicitat ajutorul Poliţiei pentru a părăsi localitatea în siguranţă, la scurt timp după ce a fost înconjurat de mai multe persoane recalcitrante, care l-au ameninţat şi i-au adresat injurii.

Urmăriți Impact.ro și pe