O companie uriașă revine în România. Șoferii se alimentaseră de la ei ultima oară acum 15 ani

Mirabela Năstase / 22.01.2021, 19:58
O companie uriașă revine în România. Șoferii se alimentaseră de la ei ultima oară acum 15 ani

Ce companie uriașă revine în România după o absență de peste un deceniu. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp. Este vorba despre Shell România.

O companie uriașă revine în România

Astfel, gigantul anglo-olandez Royal Dutch Shell va da startul unor operațiuni de transport comercial rutier în România, printr-o nouă entitate, și anume, Shell România.

Shell România va prelua treptat activitatea de la agentul local din luna aprilie a anului curent. 57 de angajați ai Shell Commercial Road Transport vor opera direct în țara noastră, de la București. Serviciile care au fost furnizate în ultimii 15 ani printr-un agent local urmează a fi gestionate direct de Shell.

Menționăm că în urmă cu 14 ani, grupul petrolier Shell a vândut companiei franceze Rubis afacerea cu gaz petrolier lichefiat din țări precum România, Germania, Bulgaria, Spania, Cehia și Elveția, contra sumei de 90 de milioane de euro. Operațiunea a marcat și ieșirea grupului Shell de pe piața românească.

„Atât clienții noștri globali, cât și cei din România caută să se adapteze la schimbările din piață și apelează tot mai des la noile tehnologii și soluții digitale. Pentru a-i sprijini cât mai eficient în acest demers, Shell valorifică în folosul lor capacitățile sale și know-how-ul global, astfel încât să le poată oferi soluțiile de energie și serviciile de care au nevoie. Ne-am angajat să consolidăm constant relația noastră cu clienții și să răspundem adaptat nevoilor lor”, a declarat Patrick Carre, Vice-Președinte Global Commercial Road Transport al Shell.

Royal Shell Dutch
Royal Shell Dutch

Companiile Shell, operațiuni în peste 70 de țări

Așadar, toate operațiunile Shell Commercial Road Transport din țara noastră vor fi incluse în această entitate globală a Shell. Ea se va concentra pe tranziția energetică în segmentul transportatorilor de mare tonaj.

Royal Dutch Shell anunța încă din toamnă că 9.000 de locuri de muncă vor fi desființate până în anul 2022, pentru a se reduce costurile anuale de aproximativ 2,5 miliarde de dolari.

Shell a redus dividendele în luna aprilie, pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial, după ce pandemia a dus la scăderea cererii de petrol, conducând la prăbușirea rezultatelor. Reședința fiscală, dar și sediul central al Shell se află în Olanda, în timp ce sediul social se află în Marea Britanie.

De menționat este faptul că companiile Shell au operațiuni în peste 70 de țări și teritorii și au afaceri în segmente precum explorarea și producția de petrol și gaze, producția și comercializarea gazelor naturale lichefiate și a gazelor lichide, fabricare, comercializare și transport de produse petroliere și petrochimice, dar și proiecte de energie regenerabilă.

Royal Dutch Shell este unul dintre cele mai mari grupuri energetice din lume, având o cifră de de afaceri de 318 miliarde USD în anul 2006. Acestă companie a fost înființată în anul 1907, prin fuziunea dintre Royal Dutch și Shell Transport.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI