O bătrână din Vaslui a reușit să pună pe fugă hoții din casă. Tactica ingenioasă aplicată de femeia de 103 ani. „Tu ești cel mort, nu eu”

Ana Anitoiu 05.10.2022, 08:57
O bătrână din Vaslui a reușit să pună pe fugă hoții din casă. Tactica ingenioasă aplicată de femeia de 103 ani. „Tu ești cel mort, nu eu”

O bătrână în vârstă de 103 ani din Vaslui a reușit să pună pe fugă un hoț din casa ei, printr-o tactică ingenioasă. Femeia nu și-a pierdut cumpătul în momentul în care bărbatul a intrat în locuința ei și a început să o lovească, cerându-i bani.

Cum a reușit bătrâna de 103 ani să scape de hoț

Vârstnica de 103 ani, Tinca Baciu, locuiește singură, în satul Valea lui Bosie din comuna vasluiană Tătărani. Un tânăr mascat, înarmat cu un cuțit și cu mâinile acoperite cu ciorapi a intrat în casa ei, a lovit-o și i-a cerut bani.

Deși s-a gândit că acela ar putea fi momentul în care va muri, femeia nu și-a pierdut cumpătul, ci l-a privit cu atenție pe atacatorul ei. Bătrâna l-a recunoscut după gesturile pe care le făcea acesta și i-a spus: „Eu o să mor. Costele, dă-mi oleacă de apă, să-mi sting sufletul”.

Hoțul a crezut că a omorât-o pe bătrână și s-a speriat. I-a pus o lumânare aprinsă în mână și a fugit din casa ei. Femeia a ajuns la spital cu trei coaste rupte, o ureche tăiată și cu alte răni provocate de agresor.

O batrana din Vaslui a reusit sa puna pe fuga hotii din casa
Tinca Baciu, in varsta de 103 ani

Bătrâna de 103 ani, despre hoț: „E deja mort”

De asemenea, bunica Tinca, așa cum este cunoscută în satul în care locuiește, l-a dat pe hoț pe mâna poliției. Femeia a spus că nu are nicio pretenție de la agresor.

„Când mă bătea, eu i-am zis: Tu crezi că mie mi-e frică de moarte? Nu-mi e. Să fii tânăr și să ajungi să stâlcești în casă un bătrân, ca să îți dea bani din sărăcia lui, asta înseamnă că tu, care vrei să mă omori pe mine, ești deja mort, dar nu-ți dai seama. Dumnezeu le măsoară pe toate. Acum eu am 103 ani. Am trecut și peste asta”, a spus Tinca Baciu, conform vremeanoua.ro.

Femeia în vârstă de 103 ani a mai spus că îl iartă pe bărbatul care a atacat-o în locuința ei și că rămâne să îl ierte și Dumnezeu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...