O bandă de hoți a furat droguri de 13 milioane de dolari dintr-o secție de poliție. Cum a fost posibil

Cătălina Burghelea 09.11.2021, 13:43
O bandă de hoți a furat droguri de 13 milioane de dolari dintr-o secție de poliție. Cum a fost posibil

Furt masiv de heroină dintr-o secție de poliție. O bandă de hoți a sustras peste 540 de kilograme de droguri chiar de sub nasul polițiștilor. Acesta trebuie să fie unul dintre cele mai mari scandaluri cu droguri din Africa de Sud. Heroina în valoare de 13 milioane de dolari a fost furată de la biroul Hawks din Port Shepstone.

Mai mulți hoți au dat spargerea la o secție de poliție

Cel puțin 540 kg de droguri au fost furate de la secția de poliție din Port Shepstone, pe coasta de sud a KwaZulu-Natal, Africa de Sud. Persoane neidentificate au intrat în biroul oamenilor legii, de unde au sustras cantitatea uriașă de cocaină.

Drogurile erau depozitate la sediul secției de poliție Hawks din oraşul Port Shepstone, în provincia KwaZulu-Natal, la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat autoritățile locale.

Banda de infractori a furat droguri de 13 milioane de dolari

Banda de hoți a pătruns în clădire printr-o fereastră, apoi a reuşit să spargă dulapurile în care erau depozitate drogurile confiscate. Mai multe voci spun că hoții au acționat la pont, însă se fac mai multe cercetări în acest caz.

Deși detaliile sunt incomplete despre cum s-a întâmplat exact furtul, presa locală dezvăluie că drogurile, cu o valoare de 13 milioane de dolari, au fost furate din clădirea de poliție. Două surse principale, una din cadrul Hawks și alta apropiată anchetei, au confirmat știrea luni, 8 noiembrie.

Peste 540 kg de cocaină era ascunsă în secția de poliție

Marți, unitatea specială Hawks a emis o declarație prin care confirmă furtul, spunând că un caz de efracție a fost înregistrat pentru investigații suplimentare. Secția de poliție a declarat că suspecții au furat 541 kg de cocaină și au jefuit biroul în care erau păstrate seifurile.

„Cel puțin 540 kg de heroină au fost furate duminică de la biroul Hawks din Port Shepstone, pe coasta de sud a KwaZulu-Natal”, a informat TimesLIVE.

Deocamdată, nimeni nu a fost arestat.

Șeful unității de poliție Hawks, generalul locotenent Godfrey Lebeya, l-a numit și pe adjunctul său, generalul locotenent Tebello Constance Mosikili, să conducă o anchetă cu privire la furt.

Cum a fost posibil jaful anului

Făptașii din weekend au scăpat cu 541 kg de cocaină. Purtătorul de cuvânt al Hawks, Nomthandazo Mbambo, spune că un seif a fost spart și birourile au fost jefuite. Potrivit acestuia, hoții au pătruns în clădire forțând ferestrele. Unul dintre seifurile din birou, care erau folosite pentru depozitarea exponatelor, a fost spart. Mbambo a mai spus că suspecții au furat 541 kg de cocaină și au jefuit biroul unde erau păstrate alte seifuri.

Banda de hoți a intrat pe geam

Drogurile depozitate la birourile Direcției pentru Investigarea Crimelor (Hawks) din Port Shepstone au fost furate de hoți care au reușit să intre printr-o fereastră.

Potrivit unei declarații emise de Hawks marți dimineața, jaful a avut loc „între vineri, 5 noiembrie 2021, ora 16:00, și luni, 08 noiembrie 2021, la ora 07:00”. După ce au pătruns înăuntru, au „spart” unul dintre seifurile din birou și au ajuns să fure 541 kg de cocaină, cu o valoare de 13 milioane de dolari.

Africa de Sud este una dintre principalele ţări de tranzit pentru comerţul ilegal cu droguri provenite din America Latină, cu destinaţia Australia, Europa şi Hong Kong.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...