O bancă importantă din România renunță la casierii. Cum vor fi afectați clienții

Andra Daoud 07.12.2021, 15:46
O bancă importantă din România renunță la casierii. Cum vor fi afectați clienții

Una dintre cele mai mari bănci din România a anunțat că renunță la casierii și, implicit, la serviciul operațiuni cu numerar. Decizia este parte a unui proiect mai amplu derulat de bancă și care s-a desfășurat sub deviza „agenții fără casierii”. Ce se întâmplă cu clienții care au credite în valută și cum vor fi afectați pe viitor. Banca a transmis cum își vor putea achita ratele cei care au împrumuturi în altă monedă decât leul.

Raiffeisen Bank renunță la casierii

Raiffeisen Bank a anunțat că serviciul operațiuni cu numerar nu va mai fi disponibil în sucursalele sale. Este o continuare a proiectului „agenții fără casierii”, început în urmă cu câteva luni. Clienții care au credite în valute (euro, dolari sau franci elvețieni) vor putea alimenta în continuare conturile în vederea rambursării ratelor. Ratele la credite vor putea fi plătite în numerar, însă acest lucru va fi posibil doar la anumite agenții ale băncii.

Urmărim în primul rând creşterea gradului dumneavoastră de satisfacţie, prin înlocuirea timpului petrecut la coadă la ghişeu pentru operaţiuni cu numerar, cu mai mult timp acordat pentru consultanţă. În continuarea proiectului nostru agenţii fără casierii, serviciul operaţiuni cu numerar nu va mai fi disponibil, au transmis reprezentanții băncii către clienți, potrivit zf.ro.

O bancă importantă din România renunță la casierii. Cum vor fi afectați clienții
O bancă importantă din România renunță la casierii. Cum vor fi afectați clienții

Cum vor putea clienții să depună și să retragă bani

În continuare, clienții băncii vor putea retrage bani de la orice bancomat, dacă sunt clienți Raiffeisen Bank și au un card emis de bancă. Operațiunea de depunere în conturile curente, inclusiv plata creditelor cu numerar se va putea face doar la terminalele multifuncționale, cu un card emis de Raiffeisen Bank.

Dacă pentru utilizarea creditului sau pentru alimentarea contului de rambursare efectuaţi transfer din conturile curente bancare pe care le aveţi deschise, nu se va schimba nimic, veţi putea efectua aceste transferuri din sau către alte conturi curente ca şi până acum. mai transmit reprezentanții Raiffeisen.

Banca le-a mai transmis clienților că investește în dezvoltarea alternativelor digitale, pentru a facilita cât mai mult procesul și pentru a limita interacțiunea dintre clienți și funcționarii băncii.

În mod excepţional, clienţii care au în derulare credite în valutele euro (EUR), franci elveţieni (CHF) sau dolari (USD) vor putea alimenta conturile curente în vederea rambursării ratelor aferente creditelor contractate prin depunerea de numerar, la ghişeele anumitor agenţii ale băncii, lista acestor agenţii putând fi regăsită pe site-ul bancii: www.raiffeisen.ro

Urmăriți Impact.ro și pe