O bancă din România a trimis acest mesaj pentru toți clienții. Cum trebuie să-și apere banii

Badea Violeta 20.12.2021, 21:40
O bancă din România a trimis acest mesaj pentru toți clienții. Cum trebuie să-și apere banii

În perioada sărbătorilor și nu numai, mulți români cad pradă infractorilor cibernetici. Tocmai din acest motiv, o bancă din România a transmis o atenționare extrem de importantă pentru toți clienții săi. Aceasta se referă la atacurile de tip phishing, mai exact la email-urile malițioase care sunt trimise de către persoane necunoscute cu scopul de a obține informații personale. Iată cum trebuie să-și apere clienții banii!

Atenționare pentru clienții unei bănci din România

Din păcate, tentativele de fraudă au luat o mare amploare în țara noastră. Acestea se pot întâmpla oricui, oriunde și oricând.

Phishing-ul înseamnă, mai exact, trimitere de email-uri, mesaje text și chiar apeluri, presupus a fi transmise de către companii mari sau bănci renumite, cu scopul de a obține informații personale.

Oamenii sunt contacți prin aceste mijloace și li se solicită, de regulă, date confidențiale cum ar fi parolele de acces în diferite conturi online, date bancare sau date ale cardurilor de credit. Deși la o privire mai atentă se poate identifica falsul, multe persoane continuă să fie păcălite.

Tocmai de aceea, BRD România a decis să-și informeze clienții cu privire la aceste situații. Reprezentanții băncii au întocmit o listă cu sfaturi extrem de importante. Iată ce le recomandă BRD România clienților săi.

BRD isi atentioneaza clientii
BRD isi atentioneaza clientii
  • Nu accesa link-urile necunoscute

Banca îți recomandă să nu accesezi sub nicio formă link-urile necunoscute. De regulă, acestea sunt trimise prin diverse retele sociale sau platforme de mesagerie. Specialiștii spun că aceste link-uri pot fi extrem de malițioase.

  • Verifică website-ul prin care faci o tranzacție

Un alt sfat este acela de a verifica pagina web prin care intenționezi să faci o tranzacție. Trebuie neapărat să te asiguri că accesezi o interfață protejată printr-un sistem de securitate HTTPS. În caz contrat, datele cardului tău ar putea fi interceptate în transmisie.

  • Nu răspunde la e-mail-uri, SMS-uri sau apeluri telefonice

De asemenea, specialiștii spun să nu răspunzi la email-uri, SMS-uri sau chiar apeluri telefonice suspecte. Toate acestea pot veni de la persoane necunoscute care încearcă să te păcălească și să te facă să transmiți datele.

  • Utilizează parole unice și complexe

Folosește parole unice și complexe pentru conturile tale. De asemenea, experții spun că este bine să activezi sistemul de securitate în doi pași.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...