Autoritățile sunt în alertă după ce o bacterie periculoasă, în concentrație mare, a fost descoperită în apele Dunării, la Brăila. În urma analizelor s-au înregistrat valori mari în apele fluviului și s-a transmis populației să fie evitat consumul de apă din Dunăre.
Bacteria Clostridium Perfringens, căci despre ea este vorba, se regăsește în mod natural în toate apele de suprafață, dar și în organismul uman. O concentrație mai mare poate duce la îmbolnăvire, iar simptomele sunt asemănătoare enterocolitei.
Din primele analize a reieșit că bacteria se găsește într-o concentrație de aproape șapte ori mai mare decât în mod normal.
Medicii avertizează că primele simptome ar putea apărea la cel mult 12 ore de la contaminare, iar simptomele sunt asemănătoare unei enterocolite. Din fericire, până acum, nu s-au semnalat astfel de cazuri.
Întrucât la stația de tratare a apei potabile din Gropeni s-au înregistrat valori periculos de mari, cetățenii au fost avertizați să nu consume apă direct din Dunăre.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Evitarea consumului de apă brută din Fluviul Dunărea; evitarea consumului de alimente în formă crudă dacă acestea au fost spălate în prealabil cu apă brută ce provine din Fluviul Dunărea; în cazul apariției simptomelor specifice-diaree (la 6 – 24 ore de la contaminare, dar cel mai adesea 8 –12 ore), dureri abdominale, se recomandă prezentarea la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim”, au transmis reprezentanții Prefecturii Brăila.
Clostridium Perfringens este o bacterie care produce toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. Clostridium perfringens şi toxinele sale sunt găsite peste tot în mediul înconjurător.
Acestea sunt bacterii care produc toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. Clostridium perfringens şi toxinele sale sunt găsite peste tot în mediul înconjurător. Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium perfringens sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripa de 24 de ore.
După ingerarea bacteriei oamenii încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree. Greaţa este, de asemenea, un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apr în mod normal, însă nu sunt excluse. Se poate ajunge şi la deces, însă, foarte rar.