O bacterie extrem de periculoasă pentru oameni și animale, descoperită într-o piscină din România

Elena Avramescu 17.08.2021, 18:08
O bacterie extrem de periculoasă pentru oameni și animale, descoperită într-o piscină din România

Bacteria rezistentă la antibiotice, extrem de periculoasă pentru oameni și animale, a fost descoperită într-o piscină din Murighiol, județul Tulcea. În plus, în alte piscine au fost probleme cu cantitățile de clor, de aceea activitatea acestor unități a fost oprită temporar de comisarii ANPC.

O bacterie extrem de periculoasă, descoperită într-o piscină din România

Aceste probleme au fost descoperite în timpul unor controale efectuate în decursul zilei de azi, de către comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol. Astfel că într-o piscină a fost descoperită bacteria Pseudomonas aeruginosa, periculoasă pentru oameni dar și animale pentru că este rezistentă la antibiotice.

Abaterile constatate de comisarii ANPC au fost: -nerespectarea parametrilor fizico-chimici prevăzuti de OMS 994/2018, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2; – ultimul buletin de analiză al apei din piscină, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara zilei de 16.08.2021, indicând prezența bacilului piocianic (pseudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, față de 0 UFC/100 ml, obligatoriu, au anunțat reprezentanții ANPC pe Facebook.

O bacterie extrem de periculoasa, descoperita într-o piscina din Romania
Piscina Tulcea

S-a constatat faptul că bacteria descoperită în apă poate să provoace pneumonie, dar și infecții ale sângelui, conform spuselor specialiștilor. În acest sens, a fost oprită activitatea piscinelor pentru o perioadă nedeterminată, iar proprietarii lor au fost amendați.

Au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 35.000 lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de oprire temporară a prestării serviciilor la piscina și a utilizării toboganelor, până la remedierea deficiențelor (refacerea și prezentarea echipelor de control a unor analize corespunzătoare și a documentelor necesare toboganului), cu propunere de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni, au declarat cei de la Protecția Consumatorilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...