O asistentă medicală din Vaslui a vrut să se trateze acasă de Covid-19. Când a ajuns la spital era prea târziu

Daniela Alexandru 18.01.2021, 20:47
O asistentă medicală din Vaslui a vrut să se trateze acasă de Covid-19. Când a ajuns la spital era prea târziu

Tragedie la Spitalul de Urgență Vaslui, după ce o asistentă medicală de doar 41 de ani a murit în urma infectării cu Covid-19. Femeia a decis să se trateze acasă, însă plămânii i-au fost extrem de afectați și când, într-un final, a ajuns la spital nu a mai putut fi salvată. Cadrele medicale, colege cu asistenta, au transmit nenumărate mesaje de condoleanțe.

Asistenta medicală nu avea alte afecțiuni medicale

Alina Pavel lucra ca asistentă medicală la Policlinica Vaslui și nu era cunoscută cu afecțiuni care să îi pună viața în pericol. De aceea, când s-a îmbolnăvit a crezut că se poate trata acasă cu ajutorul indicațiilor de la colegii săi. Vestea morții sale a venit prin intermediul paginii de Facebook a Spitalului Județean Vaslui.

Timpul nu a mai avut răbdare cu tine, draga noastră colegă Alina Nicoleta Pavel! Am aflat cu nespusă durere trecerea la cele veșnice a colegei noastre. În aceste clipe de adâncă tristețe ne este foarte greu să ne găsim cuvintele, pentru ca nimic nu poate mângâia sufletul odată cu pierderea ființei dragi. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu! Dumnezeu să te ierte!, au scris colegii în mesajul transmis pe Facebook.

Vaccinul împotriva Covid-19, soluția actuală de combatere a pandemiei
Vaccinul împotriva Covid-19, soluția actuală de combatere a pandemiei

Medicii trag un semnal de alarmă cu privire la infecția cu Covid

Starea asistentei s-a înrăutățit înaintea sărbătorilor de iarnă, dar în ciuda faptului că săptămânile de boală îi slăbiseră organismul femeia era optimistă și credea că va ieși învingătoare din lupta cu acest virus. Era activă pe rețelele de socializare, iar printre ultimele postări ale sale se află un citat din Părintele Galeriu:

Nu fiecare furtună vine să-ţi distrugă viaţa. Unele vin să-ţi cureţe calea.

Însă starea sa de sănătate s-a alterat brusc în ultimele zile, iar ieri, 17 ianuarie, asistenta a pierdut lupta cu boala. Medicii atrag atenția că ce i s-a întâmplat Alinei trebuie să fie un semnal de alarmă pentru cei care cred că infecția cu Covid este o simplă răceală care poate fi tratată acasă, fără îndrumarea unui medic. Deocamdată, cea mai bună soluție pentru a combate îmbolnăvirea cu SARS CoV-2 este vaccinarea. Și în România, campania de vaccinare a debutat încă din luna decembrie a anului trecut și se află în plină desfășurare. Autoritățile au trecut deja la etapa a doua a vaccinării persoanelor vârstnice, a celor cu comorbidități și a personalului esențial. Urmează ca în lunile următoare să aibă acces la ser și restul populației. Astfel, în urma imunizării în masă, specialiștii speră să putem depăși această pandemie în 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe