O alta țară din Europa renunță la restricții, deși autoritățile au raportat zilnic peste 60.000 de cazuri. Ce se redeschide

Badea Violeta, Dan Grecu 26.01.2022, 16:59
O alta țară din Europa renunță la restricții, deși autoritățile au raportat zilnic peste 60.000 de cazuri. Ce se redeschide

După aproape doi ani de pandemie, tot mai multe țări din lume au decis ridicarea restricțiilor. Unele state au luat această decizie după ce au imunizat o mare parte din populație, în timp ce altele s-au temut că pierderile economice vor avea un impact major asupra societății. Află despre ce stat din Europa este vorba și ce au decis autoritățile să redeschidă!

În valul 5 de COVID, o altă țară europeană ridică restricțiile

După Danemarca, un alt stat european a luat decizia de a renunța la restricții. Este vorba de Olanda, unde guvernul a decis să redeschidă de miercuri, 26 ianuarie, restaurantele, teatrele, muzeele şi cinematografele.

Toate acestea vor funcționa până la ora 22:00, respectând singurele restricţii rămase în vigoare: obligativitatea purtării măştii şi prezentarea dovezii imunizării.

De asemenea, evenimentele sportive se vor desfășura, din nou, în prezența publicului. Amintim că Olanda abia a ieșit dintr-un lockdown extrem de strict impus pe 18 decembrie.

Începând de la acea dată, toate magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, spaţiile culturale şi sportive, şcolile şi saloanele de coafură au fost închise.

În plus, oamenii nu au mai avut voie să primească acasă mai mult de doi musafiri în acelaşi timp, în condițiile în care lockdown-ul a fost impus chiar în perioada sărbătorilor de iarnă.

În urma protestelor, autoritățile au decis să renunțe treptat la restricții. Prima dată, acestea au decis să redeschidă magazinele.

Olanda renunta la restrictiile anti-Covid
Olanda renunta la restrictiile anti-Covid

Olanda este al doilea stat european care renunță la restricțiile COVID

Deși au fost raportate peste 60.000 de cazuri zilnic, Olanda a urmat exemplu Danemarcei și a decis să renunțe la anumite restricții anti-Covid. Amintim că în acest stat au avut loc proteste masive ale antreprenorilor şi ale sectorului cultural.

De asemenea, primarii oraşelor au insistat asupra ridicării restricţiilor având în vedere că restaurantele din ţările vecine Germania şi Belgia sunt deschise.

În prezent, Danemarca încearcă să treacă la normalitate. În acest stat nu mai este nevoie de un certificat verde pentru a intra în restaurante, cluburi de noapte sau evenimente mari.

Și alte state au ales să ridice restricțiile. De data aceasta vorbim de câteva state din afara Europei. Este vorba de Singapore, Thailanda, Africa de Sud şi Chile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...