O altă sancţiune pentru Rusia din cauza războiului din Ucraina. A fost scoasă din concursul Eurovision 2022

Badea Violeta 25.02.2022, 20:52
O altă sancţiune pentru Rusia din cauza războiului din Ucraina. A fost scoasă din concursul Eurovision 2022

Pe lângă sancțiunile anunțate de liderii europeni, Rusia mai primește o lovitură uriașă, după ce Vladimir Putin a declanșat războiul din Ucraina. Astfel, Uniunea Europeană de Radiodifuziune a anunțat vineri, 25 februarie, că reprezentanții Rusiei la ediția de anul acesta a concursului Eurovision au fost excluși din competiție.

Rusia primeşte o lovitură puternică

După războiul declanșat în Ucraina, Rusia va primi o serie de sancțiuni din partea europenilor. Una dintre acestea vine din partea organizatorilor celebrului concurs Eurovision. Aceștia au anunțat astăzi, 25 februarie, că reprezentanții Rusiei au fost descalificați de la ediția de anul acesta.

Inițial, cei de la Eurovision anunțaseră că nu intenționează să împiedice țara lui Vladimir Putin să participe la competiția din 2022, însă aceștia s-au răzgândit, ulterior, făcând publică decizia de a elimina Rusia.

„Colegiul executiv al EBU a luat decizia de descalifica Rusia, în urma unei recomandări a organului de conducere al Eurovision Song Contest, Grupul de Referință, pe baza regulilor evenimentului și a valorilor EBU.

Decizia reflectă îngrijorarea că, în lumina crizei fără precedent din Ucraina, includerea unei candidaturi ruse în Concursul din acest an ar aduce concurența în discredit.

Rămânem dedicați protejării valorilor unei competiții culturale care promovează schimbul și înțelegerea internațională, reunește publicul, celebrează diversitatea prin muzică și unește Europa pe o singură scenă.”, a declarat organizația într-un comunicat oficial publicat vineri, 25 februarie, conform celor de la Euronews.

Încă de ieri, 24 februarie, organizatorii concursului au primit numeroase solicitări de a interzice Rusiei să participe la competiția din acest an.

Rusia a fost eliminata de la Eurovision
Rusia a fost eliminata de la Eurovision

Ce țară va găzdui Eurovision 2022

Competiția Eurovision 2022 va avea loc la Torino, Italia, din data de 10 până în 14 mai, potrivit organizatorilor. Prezentatorii celebrului concurs vor fi cîndrăgita ântăreaţă italiană Laura Pausini, interpretul britanico-libanez Mika şi Alessandro Cattelan, personalitate a televiziunii din Italia.

„Cred în uniunea popoarelor care fac ca zidurile care ne despart să cadă pentru a celebra ceea ce avem în comun dar şi diferenţele. O putem face datorită muzicii care este forma de exprimare universală”, a declarat Mika.

„Sunt fericită că Eurovision revine în Italia şi onorată să prezint un astfel de eveniment”, a afirmat și Laura Pausini.

Precizăm că atât Rusia, cât și Ucraina se regăseau pe lista participanților din prima semifinală a concursului. Este vorba de cea din data de 10 mai. În urma ultimelor evenimente, telespectatorii îi vor putea vedea doar pe cei din grupul Kalush Orchestra, reprezentanții Ucrainei, la Eurovision.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...