O aeronavă Tarom a aterizat de urgență pe Otopeni. Ce s-a întâmplat cu pilotul aflat la manșă, zborul a fost deviat

Narcisa Tomulescu 25.03.2023, 18:11
O aeronavă Tarom a aterizat de urgență pe Otopeni. Ce s-a întâmplat cu pilotul aflat la manșă, zborul a fost deviat

Un incident a avut loc, sâmbătă, pe Aeroportul Otopeni din București. O aeronavă Tarom, care zbura pe ruta Timișoara – Hurghada, a cerut să aterizeze de urgență.

Avion cu 184 de pasageri la bord, aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni

Un avion Boeing 737 care decolase din Timișoara cu destinația Hurghada, Egipt, a solicitat să revină și să aterizeze de urgență pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București, după un incident la bord. Din primele informații, aeronava Tarom, care opera zborul charter RO7673, urma să intre în spațiul aerian al Turciei în momentul în care echipajul a anunțat autoritățile române că este nevoie să se întoarcă de urgență spre Aeroportul Otopeni.

Avionul a fost adus la sol de copilot, o femeie, cu ajutorul indicațiilor primite de la controlorii de trafic aerian și de angajații de la sol ai Aeroportului Internațional „Henri Coandă”. Aterizarea s-a desfășurat în condiții de deplină siguranță pentru pasageri și pentru ceilalți membri ai echipajului.

Ce s-a întâmplat cu pilotul aflat la manșă

Zborul Tarom RO7673 pe ruta Timișoara – Hurghada a fost deviat și a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni după ce căpitanului, în vârstă de 30 de ani, i s-a făcut rău la manșă, potrivit primelor informații care au ajuns în spațiul public.

Imediat după aterizare, comandantul aeronavei, care potrivit unor surse și-ar fi pierdut cunoștința pentru scurt timp, a primit îngrijiri de la cadrele medicale de la Aeroportul Otopeni. Nu există detalii suplimentare despre starea pilotului sau despre înlocuirea sa la comanda avionului. Se știe doar că deplasarea spre Hurghada ar urma să continue pentru cei 184 de pasageri ai aeronavei, decolarea fiind reprogramată de pe Aeroportul Otopeni la ora 18.00.

„Compania TAROM informează că din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă, conform procedurilor standard în astfel de situații. Menționăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă. Aeronava a aterziat în condiţii de maximă siguranță pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală”, se arată într-un comunicat remis de Tarom la scurt timp după incident.

Tarom, din nou în centrul atenției, după alerta cu bombă

Recent, compania Tarom a fost în centrul atenției după o alertă cu bombă la bordul unei aeronave, care s-a dovedit în cele din urmă a fi fost falsă.

Un avion care urma sa aterizeze în noaptea de joi spre vineri pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, de la Tel Aviv, a fost nevoit să solicite aterizarea de urgență la Istanbul, după ce Compania Națională Aeroporturi București a primit un e-mail la ora 01:23, care anunța că la bord s-ar fi aflat un dispozitiv exploziv. Odată ajunsă la sol, aeronava a fost verificată de autoritățile din Turcia, care au stabilit că alarma a fost falsă.

Cei 88 de pasageri aflați la bord au primit asistență pe aeroportul din Istanbul, iar cursa lor spre București a fost reprogramată și au ajuns în siguranță la destinație.

„Din cauza unui avertisment referitor la existența unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor, care respectă procedurile standard pentru astfel de situații”, a fost comunicatul Tarom pe marginea incidentului.

Urmăriți Impact.ro și pe