O aeronavă care zbura pe ruta Bruxelles-București a aterizat de urgență la Budapesta. Pasagerii, debarcați imediat din avion. Ce s-a întâmplat, de fapt

Ana Anitoiu, Dragos Ștefănescu 27.12.2022, 23:39
O aeronavă care zbura pe ruta Bruxelles-București a aterizat de urgență la Budapesta. Pasagerii, debarcați imediat din avion. Ce s-a întâmplat, de fapt

O aeronavă care zbura pe ruta Bruxelles – București a aterizat de urgență, marți seară, la ora 19:42, la Budapesta. Pasagerii care ar fi trebuit să ajungă în Capitala României au fost debarcați imediat din avion.

Motivul pentru care aeronava a aterizat de urgență la Budapesta

Piloții aeronavei Boeing 737-800NG, operată de compania Ryanair, au cerut aprobare pentru o aterizare de urgență din cauza unei posibile scurgeri de combustibil. Pasagerii au fost informați că a fost întâmpinată o problemă tehnică, fără a le fi date detalii, și au fost debarcați la 17 minute după aterizare.

Avionul ce ar fi trebuit să aterizeze la ora 19:42 la București a fost întâmpinat pe pistă, în Budapesta, de mai multe echipaje de pompieri şi o ambulanţă. Aterizarea a avut loc fără probleme.

„Odată ce n-am apropiat de aterizare se vedea că era o pistă separată de pista centrală sau principală a aeroportului, unde erau grupate vreo 15 echipaje de pompieri. N-au fost nici flăcări, nici fum”, a spus unul dintre pasageri, la Digi24.

Ryanair e în top 10 poluatori din UE
O aeronava Ryanair, aterizare de urgenta

Pasagerii, îmbarcați în alt avion

Ulterior, pasagerii au fost îmbarcați într-o altă aeronavă cu destinația București. Această aeronavă avea programată decolarea din capitala Ungariei spre cea a României la ora locală 21:40, adică ora 22:40 la București.

Din cauza acestui incident, zborul de retur, București – Bruxelles, va avea loc cu o întârziere de aproximativ două ore.

Un incident similar a avut loc pe 7 decembrie, când o altă aterizare de urgență a avut loc. O aeronavă Tarom ce se îndrepta către București a aterizat pe Aeroportul din Larnaca. Pilotul aeronavei a fost nevoit să ia această decizie din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

„Subliniem faptul că siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă, iar aeronava a aterziat în condiţii de maximă siguranţă decolând spre destinaţia iniţială – Bucureşti imediat ce condiţiile meteorologice au permis asta”, a anunțat atunci compania Tarom.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...