O actriță de Oscar a fost găsită decedată în casă. Avea doar 63 de ani

Ionuț Vieru 27.11.2022, 18:27
O actriță de Oscar a fost găsită decedată în casă. Avea doar 63 de ani

O cunoscută actriță din Statele Unite ale Americii s-a stins din viață la 63 de ani. Este vorba despre Irene Cara, care are în palmares un Oscar și un Grammy. Ce s-a întâmplat cu ea, aflați în rândurile următoare.

Irene Cara a încetat din viață

Cântăreața și actrița a fost mai ales cunoscută pentru piesa de pe coloana sonoră a filmului cu același nume, „Fame” din anul 1980, dar și pentru hit-ul „Flashdance…What a Feeling”. De asemenea, Irene Cara a fost renumită și pentru rolul său din Fame, atunci când a interpretat-o pe Coco Hernandez.

Actrița a mai jucat și în alte filme, precum Clint Eastwood și Tatum O’Neal. Irene Cara s-a născut în anul 1959 în Bronx, New York City. A făcut parte dintr-o familie numeroasă, ea fiind cea mai mică dintre cei cinci copii ai familiei.

Și-a început cariera în televiziune în limba spaniolă, deoarece mama ei era de origine cubano-americană, iar tatăl ei era portorican. Din nefericire, actrița și cântăreața a fost găsită fără suflare în casa ei din Florida. Până în momentul de față, cauza decesul este „în prezent necunoscută”, potrivit publicistului acesteia.

Irene Care a decedat
Irene Care a decedat

Tragedie în lumea teatrului românesc. Sanda Toma a murit

Marea actriță Sanda Toma s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani. Vestea tragică a fost dată de Teatrul de Comedie, într-o postare pe rețelele de socializare. Sanda Toma s-a născut pe 27 octombrie 1934, în Capitală.

Ea a urmat Institutul Sfânta Maria din strada Pitarmoș, ulterior, Liceul Gheorghe Lazăr. După oscilări și căutări între Politehnică și Litere, a intrat la Institutul de Teatru I.L. Caragiale, pe care l-a absolvit la clasa profesoarei Aura Buzescu.

„Anunțăm cu regret încetarea din viață a actriței Sanda Toma, unul dintre membrii cei mai importanția ai familiei Teatrului de Comedie. (…) Cu fiecare om care ne părăsește se stinge o lume. Datoria noastră, a celor din teatru și a spectatorilor este aceea de a o reînvia cu fiecare amintire”, a precizat instituția.

În anul 1956 a debutat la Teatrul Național din Craiova, iar până în 1960 a fost actor angajat al Teatrului Național. Un an mai târziu a intrat în echipa Teatrului de Comedie, la invitația lui Radu Beligan, acolo unde a fost un adevărat mentor pentru alți actori până în 1944.

Câteva spectacole de succes în care a jucat Sanda Toma sunt: Umbra de Evghenii Șvarț, Troilus și Cresida de W. Shakespeare, regia David Esrig; Casa inimilor sfărâmate de G.B. Shaw, regia Radu Penciulescu; Rinocerii de E. Ionesco, Cher Antoine de Jean Anouilh, O noapte furtunoasă de I.L Caragiale, Mutter Courage de B. Brecht, Trei Surori și Livada de vișini de A.P. Cehov – în regia lui Lucian Giurchescu. În anul 2011, talentata actriță a revenit pentru rolul Celine din Învață-mă, Celine de Maria Pacome, regia Lucian Giurchescu.

Citește și: Cum arată Linda Evans din „Dinastia” în prezent. Nici nu zici că are 80 de ani FOTO

Urmăriți Impact.ro și pe