Numerele de maşină interzise în România. Trebuie să le ştii când îţi înmatriculezi autoturismul

Nicu Stan 09.06.2021, 21:01
Numerele de maşină interzise în România. Trebuie să le ştii când îţi înmatriculezi autoturismul

Numerele de maşină interzise în România. Trebuie să le ştii când îţi înmatriculezi autoturismul. Care sunt acestea, vedeți în articolul de mai jos.

Ce numere de mașină sunt interzise în România. Ce ar trebui să faci ca să obții plăcuțe de înmatriculare cu DEP sau SNT

Numerele de maşină interzise în România. Trebuie să le cunoști dacă vrei să îți înmatriculezi autoturismul. Cei care vor să își schimbe mașina și se gândesc la un nou număr de îmatriculare, trebuie să știe de dinainte că există anumite combinații de litere care sunt interzise de Poliția Română.

Numerele de înmatriculare sunt emise pentru fiecare maşină şi pentru fiecare proprietar, iar acestea trebuie să fie date înapoi în cazul în care maşina este vândută vândută sau dusă la casat, deşi noul cumpărător are dreptul să solicite să folosească numărul de înmatriculare vechi.

Un numar de inmatriculare inedit
Un numar de inmatriculare inedit

Anumite combinații sunt interzise pentru că unele instituții au solicitat asta

Astfel, există unele combinaţii de numere inedite pe care nu ai voie să le ai la mașină, fie din motiv că sunt sunt blocate, fie că sunt restricţionate. Asta se poate întâmplă la solicitatea unei instituţii, atunci când combinaţia are semnificaţii obscene sau la refuzul repetat de ridicare al unui număr din partea oamenilor.

Așdar, iată lista numerelor de înmatriculare pe care nu ai voie să le mașină din cauză că sunt blocate de către diverse instituţii pentru uzul propriu:

Numere restricționate

Poliţia Română (POL); Camera Deputaţilor (DEP); Senat (SNT), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Guvernul României (GUV).

De asemenea, românii care ar dori un astfel de număr de înmatriculare inedit cu una din combinațiile de numere enumerate mai sus trebuie să aibă acceptul entităţii care a solicitat restricţionarea numerelor.

Numerele interzise sunt cuprinse într-un dicționar

În plus, toate combinațiile interzise de numere de înmatriculare sunt cuprinse într-un dicţionar al Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

La lista numerelor de înmatriculare interzise se mai adaugă o serie de astfel de numere speciale pe care românii de rând nu au voie să și le pună la mașină.

Acestea sunt:

MAI – Ministerul de Interne (Poliţie, Jandarmerie, Prefecţii judeţelor);
A – Armata;
CD – Corp Diplomatic;
TC – Transport Consular;
FA – Forţele Armate;
ALA – Aviaţie.

Combinațiile cu tentă sexuală, interzise

Pe de altă parte, Poliția Rutieră interzice combinațiile cu tentă sexuală sau cele considerate obscene, acestea fiind interzise. Printre numerele de înmatriculare interzise din această categorie se regăsesc CUR, SEX, COY sau PUL. În plus, numerele de înmatriculare inedite foarte vânate de către  români precum HEL, GOD sau XXX, urmează să fie interzise de autorități.

Alte combinații de numere de înmatriculare interzise în România, pe stridinlume.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe