Numele-surpriză al noului antrenor secund al Naționalei. A bătut palma cu FRF și Edi Iordănescu

Andrei Cezar 01.02.2022, 10:02
Numele-surpriză al noului antrenor secund al Naționalei. A bătut palma cu FRF și Edi Iordănescu

Edi Iordănescu i-a găsit rapid înlocuitor lui Mihai Pintilii pentru postul de antrenor secund la echipa națională după ce fostul jucător al roș-albaștrilor a ales să rămână la FCSB. Daniel Pancu, de asemenea fost internațional, care era liber de contract din ianuarie 2021 când a plecat de la Poli Iași, a bătut palma cu FRF.

Edi Iordănescu l-a ales pe Daniel Pancu drept antrenor secund la echipa națională

Potrivit Playsport, părțile s-au înțeles deja și urmează ca Daniel Pancu să semneze contractul. Astfel, fostul jucător al Rapidului va completa staff-ul lui Edi Iordănescu din care mai fac parte: Florin Constantinovici (antrenor secund), Leontin Toader (antrenor portari), Michelle Iannucci (analist video) și Alexandru Radu (analist video).

Prima opțiune a lui Edi Iordănescu a fost cooptarea în staff-ul său a lui Mihai Pintilii pe postul de antrenor secund, însă dezavantajul fostului jucător al roș-albaștrilor a fost că nu deține nici măcar Licența B. Daniel Pancu, în schimb, are Licența A, iar din acest an va urma și cursurile pentru Licența Pro.

Pe lista lui Edi Iordănescu s-a mai aflat un ex-giuleștean. Adrian Iencsi, deținător de Licență Pro, fără contract din toamna lui 2020 când și-a încheiat mandatul la Rapid, era în vederile selecționerului. De asemenea, intrase în discuție inclusiv numele lui Ionuț Badea, ex-secund al lui Christoph Daum și Anghel Iordănescu la prima reprezentativă. Tehnicianul tocmai a semnat însă cu UTA, care rămăsese fără antrenor după demiterea lui Laszlo Balint.

Daniel Pancu

Ofertele primite de Pancu înainte de a veni la echipa națională

Până acum, Daniel Pancu a fost „principal” la Rapid și Poli Iași. Pe giuleșteni i-a promovat din „C” în „B”, iar de echipa din Copou s-a despărțit în ianuarie 2021 când se afla în prima ligă.

Fostul giuleștean a vorbit, în urmă cu o săptămână, despre ofertele pe care le-a avut în această perioadă. Pentru că nu are Liceța Pro a fost nevoit să le refuze. Pancu a început Școala de Antrenori în urmă cu șapte ani.

Am primit telefoane din Qatar, din Rusia și din Turcia, dar sunt legat de mâini și de picioare. S-ar putea găsi și o soluție așa, dar nu vreau. Din 2015 am început, ăștia sunt pașii.

Încă nu m-am înscris la Pro, pentru că trebuie să vină o comisie de la UEFA și mai durează încă trei luni până pot începe cursurile. Maximum un an durează cursurile”, a transmis Daniel Pancu, la Digi Sport Special.

În vara anului trecut, Pancu a mai fost curtat de FRF pentru a prelua naționala de tineret, însă în cele din urmă oficialii de la Casa Fotbalului l-au ales pe Florin Bratu.

Pentru prima reprezentativă, Daniel Pancu a jucat în 27 de partide și a marcat 9 goluri.

Urmăriți Impact.ro și pe