Numele României, din nou pe buzele lui Vladimir Putin. Cum vrea să transporte liderul rus cerealele din Ucraina

Andra Daoud 01.07.2022, 12:04
Numele României, din nou pe buzele lui Vladimir Putin. Cum vrea să transporte liderul rus cerealele din Ucraina

Vladimir Putin avansează un nou scenariu cu privire la transportul cerealelor din Ucraina. Liderul de la Kremlin s-a întâlnit cu omologul său din Indonezia, iar printre temele de discuție s-a numărat și cea a produselor agricole ucrainene. Putin spune că acestea ar putea fi transportate pe teritoriul României, dar și al Poloniei. Ce alternative a sugerat Putin și ce spune despre exporturile de produse din Ucraina, în contextul războiului.

Vladimir Putin a spus cum ar putea fi transportate cerealele din Ucraina

Președintele Rusiei l-a primit joi la Moscova pe Joko Widodo, liderul Indoneziei. Cei doi au discutat despre mai multe subiecte fierbinți, printre care și exportul cerealelor din Ucraina. Liderul de la Kremlin susține că Rusia nu împiedică exportul de cereale, dând vina pe autoritățile ucrainene, despre care spune că au minat porturile și din acest motiv nu pot scoate cerealele din țară în siguranță.

„Nu împiedicăm exportul de cereale ucrainene, autoritățile ucrainene au minat porturile lor. Nimeni nu-i împiedică să-și curețe porturile și să exporte cereale de acolo, garantăm securitatea”, a declarat Vladimir Putin în cadrul întâlnirii de joi.

Liderul rus a ținut să precizeze că există și alternative de transport pentru aceste cereale și a dat exemplul Dunării, spunând că produsele agricole ucrainene pot fi transportate prin România, Polonia sau Belarus.

„În plus, există și alte posibilități de export. De exemplu, prin România, pe Dunăre și deplasarea ulterioară de-a lungul Mării Negre, prin Polonia, Belarus, prin porturile Mării Azov”, a mai spus Putin.

Numele Romaniei, din nou pe buzele lui Vladimir Putin. Cum vrea sa transporte liderul rus cerealele din Ucraina
Putin sugereaza exportul cerealelor din Ucraina prin Romania

„Problema legată de exportul de cereale a fost discutată în mod activ”

Putin a ținut să sublinieze că Moscova ține permanent legătura cu ONU, pentru a rezolva problemele cu Occidentul. El a mai precizat că exportul de cereale din Ucraina ar reprezenta doar 0,5% din totalul produselor agricole din lume. Spre comparație. președintele rus a transmis că țara sa a furnizat anul trecut 40 de milioane de tone de cereale, din totalul de 800 de milioane de tone produse la nivel mondial.

„Recent, problema legată de exportul de cereale ucrainene a fost discutată în mod activ. Potrivit Departamentului agriculturii din SUA, aceasta este de 6 milioane de tone, potrivit datelor noastre, aproximativ 5 milioane de tone de grâu.

Dacă luăm în considerare volumul producției din lume, 800 de milioane de tone, atunci înțelegem că o astfel de cantitate nu afectează în niciun fel piețele mondiale, este de aproximativ 2,5%, iar din toate alimentele produse în lume – 0,5%”, a spus Putin.

Urmăriți Impact.ro și pe