Numele cu origini românești pe care Mark Zuckerberg l-a ales pentru fiica sa. Șeful Facebook este tată a treia oară

Beatrice Dumitru 25.03.2023, 12:19
Numele cu origini românești pe care Mark Zuckerberg l-a ales pentru fiica sa. Șeful Facebook este tată a treia oară

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a devenit tată pentru a treia oară și a împărtășit știrea printr-o postare pe Facebook, alături de o fotografie cu soția și micuța nou-născută. Acesta a ales un nume deosebit pentru cea de-a treia fiică a sa, care are origini latine, dar este folosit și în România.

Ce semnifică numele ales de Mark Zuckerberg pentru fiica sa

Mark Zuckerberg (38 ani) şi soția sa, Priscilla Chan, au devenit părinți pentru a treia oară pe 24 martie. Cei doi au anunțat sarcina în luna septembrie 2022. Cuplu mai are două fiice, Maxima, născută în 2015. și August, născută în 2017, iar pentru micuța nou-noscută, fondatorul Facebook a ales un nume deosebit, pe care îl poartă și multe femei din România.

Cea de-a treia fiica a lui Mark Zuckerberg se numește Aurelia. Este un nume de origine latină care înseamnă „cea de aur” și este unul dintre cele mai vechi nume de fete și datează din Roma Antică. Cel mai mult asociat cu împăratul roman Marcus Aurelius, numele este strâns legat de filozofie, înțelepciune, succes și idealuri durabile. „Bine ai venit pe lume, Aurelia Chan Zuckerberg! Ești o mică binecuvântare„, a scris Mark Zuckerberg, pe Facebook.

Numele cu origini românești pe care Mark Zuckerberg l-a ales pentru fiica sa. Șeful Facebook este tată a treia oară
Mark Zuckerberg a devenit tată pentru a treia oară.

Mark Zuckerberg, avere de aproape 60 de miliarde de dolari

Mark Zuckerberg este un antreprenor, dezvoltator de software și filantrop american, cel mai bine cunoscut drept co-fondator și CEO al Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume. Acesta are acum o avere de 55,9 miliarde de dolari și ocupă locul 20 în clasamentul miliardarilor, al cărui lider este Elon Musk.

Cu doi ani în urmă, Mark Zuckerberg deținea o avere de 106 miliarde de dolari, fiind depășit doar de Jeff Bezos și Bill Gates. Averea lui a urcat la 142 de miliarde în septembrie 2021, când acțiunile Facebook au atins o valoare de 382 de dolari per unitate. În luna următoare, Zuckerberg anunța schimbarea numelui companiei în Meta, iar de atunci averea sa a scăzut continuu, arată Bloomberg.

Mark Zuckerberg și Priscilla s-au căsătorit în anul 2012, într-o ceremonie privată, după o relație de aproape nouă ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...