Numele cele mai întâlnite la copii, în România. Ce prenume preferă părinții în ultimii ani

Madlen Moraru 11.07.2020, 21:20
Numele cele mai întâlnite la copii, în România. Ce prenume preferă părinții în ultimii ani

Numele cele mai întâlnite la copii, în România, ar putea lua prin surprindere. În ultimii ani, părinții au ales prenume considerate tot mai atipice, fie tradiționale.

Numele cele mai întâlnite la copii, în România

În ultimii ani, printre preferințele părinților din România s-au numărat și nume neobișnuite sau exotice pentru copii lor. În momentul botezului, locuitorii țării noastre au pe listă o varietate de nume, dar cele mai comune sunt tot cele tradiționale. Spre exemplu, un loc fruntaș în acest top îl ocupă Maria și Andrei. Ambele nume foarte populare în continuare și pe care părinții le folosesc cu foarte mult drag. Mai mult, printre preferințele mămicilor de băieți mai sunt și alte nume ca David, Alexandru, Gabriel, Mihai, Cristian, Ștefan, Luca, Ionuț, Darius sau Mario. Numele cele mai întâlnite de fetițe sunt Maria, Elena, Ioana, Andreea, Sofia, Alexandra, Antonia, Daria, Ana sau Gabriela.

Numele cele mai întâlnite la copii, în România. Ce prenume preferă părinții în ultimii ani
Cele mai des întâlnite nume pentru bebeluși în ultima perioadă au fost și cele tradiționale românești

Ce prenume preferă părinții în ultimii ani

Direcția de Evidență a Populației, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne anunța în anul 2013 că pe primul loc, la numele de băieți este Andrei. Totodată, pe primul loc, în clasamentul feminin, conducea detașat numele de Maria. În acest sens, 21.817 de fetițe fuseseră botezate în anul respectiv cu acel prenume, foarte popular și în 2020. Andreea și Elena ar fi următoarele alegeri din topul feminin, alese de către părinții din țara noastră. Alte alegeri situate pe același loc 2 din clasament mai erau în anii trecuți și David, iar în cazul fetelor Elena. Au fost urmate îndeaproape de prenume ca Ioana și Alexandru.

În anii trecuți, românii obișnuiau să le dea copiilor și nume ciudate. Din acest motiv există chiar o lege care nu le permite funcționarilor de la primării să înregistreze chiar orice prenume.

„Este interzisă înregistrarea de către ofițerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole și a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică și bunele moravuri ori interesele copilului, după caz”, potrivit Articolului 84 din Codul Civil, anunță gândul.ro

Urmăriți Impact.ro și pe